FRANCUSKA KREMPITA SA VIŠNJAMA: Ukus koji se ne zaboravlja lako
FRANCUZI su pravi majstori za poslastice, a krempita sa višnjama je vrhunac gastronomije

Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
- pakovanje gotovih kora za krempitu
Vanil krem
- 6 jaja
- 300 gr šećera
- 3 vanil šećera
- 250 gr gustina
- 1,5 l mleka
- 1 kašičica vanila ekstrata
- 50 gr putera
- 200 ml slatke pavlake
- 200 gr putera
Još je potrebno:
- 300 ml slatke pavlake
Fil od višanja:
- 400 gr. smrznutih višanja
- 100 gr. šećera
- 50 gr. gustina
- 100 ml. vode za posipanje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom i vanil šećerom, pa im dodajte gustin. Zatim u mleku skuvajte žumanca sa gustinom. Kada se prohladi dodajte puter i slatku pavlaku.
Umutite slatku pavlaku i ostavite je da dostoji.
Zatim skuvajte fil od višanja sa šećerom i gustinom i malo vode. Kada i on postane kremast ostavite ga da se ohladi.
Ređajte krempitu tako što ćete staviti koricu za krempitu, pa žuti fil, pa fil od višnje pa opet žuti fil i na kraju koricu.
Detaljno uputstvo pogledajte ovde:
(stil.kurir)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PLAZMA KUGLICE PRELIVENE ČOKOLADOM: Poslastica puna ukusa koja se jede u jednom zalogaju
16. 01. 2025. u 11:00Novosti online

ANTISRPSKI NOVINAR PREKARDAŠIO: Reklamira firmu preko "obojene revolucije"
04. 01. 2025. u 19:17

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)