POSLASTICA KOJOJ NEĆETE ODOLETI: Ukusni krem od jaja i cimeta

Daliborka Lazarević

03. 02. 2025. u 09:00

KREM od jaja i cimeta se dugo priprema, ali je prava poslastica kojoj nećete odoleti.

ПОСЛАСТИЦА КОЈОЈ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ: Укусни крем од јаја и цимета

Foto: Shutterstock

Dodaju se i sok od limuna, šećer i vanilin šećer. Ukoliko volite ovakve poslastice, možda ćete želeti da napravite i desert od banana i vanila krema sa keksom. Evo i kako se pravi krem od jaja i cimeta!

Sastojci:

  • 1 traka, oko 5 cm limunove kore
  • 1 štapić cimeta
  • 1/4 kašičice soli
  • 160 g šećera
  • 8 velikih žumanaca
  • 30 g kukuruznog skroba, rastvorenog u 30 ml šolje vode
  • 1 vanilin šećer
  • mleveni cimet, za ukras

Recept za krem od jaja i cimeta:

Pomešajte mleko sa limunovom koricom, štapićem cimeta i solju u velikoj šerpi. Kuvajte na srednjoj vatri, povremeno mešajući da ne zagori, a zatim sklonite sa vatre.

U međuvremenu, u velikoj posudi otpornoj na toplotu, mikserom umutite šećer sa žumancima na srednjoj brzini, dok ne postanu bleda, oko 4 minuta. Umutite kašu od kukuruznog škroba. Mikserom na maloj brzini postepeno umutite polovinu vrelog mleka.

Vratite mešavinu jaja i mleka u šerpu sa preostalim vrelim mlekom i kuvajte krem na srednje niskoj vatri, neprestano mešajući 10 do 12 minuta, dok smesa ne postane veoma gusta. Umešajte vanilin šećer.

Procedite krem kroz žičanu mrežastu cediljku u veliku činiju i bacite štapić cimeta i limunovu koricu. Pritisnite komad plastične folije direktno na površinu krema i ostavite u frižideru najmanje 8 sati. Ubacite krem u 6 činija, pospite mlevenim cimetom i servirajte.

(stvarukusa.mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAD JE I ZVANIČNO: Luka Dončić u Lejkersima (FOTO)