PREUKUSAN, A SPREMA SE ZA ČAS: Voćni kolač sa piškotama
VOĆNI kolač sa piškotama je savršen jer ne moraju ni da se peku kore ni da se kuvaju kreme. Lagan je i ukusan.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 350 ml kisele pavlake
- 250 g piškota
- 250 g banana
- 200 g crvenog voća
- 200 g umućenog šlaga
- 300 ml gazirane vode
- 4 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 70 g čokolade
- 200 ml soka
- 1 kašika mlevenog keksa za ukras
Savet za nepečeni kolač:
Nepečeni kolač je ukusniji kada odstoji dan ili dva.
Recept za voćni kolač:
Kako biste napravili ovaj kolač prvo pomešajte kiselu pavlaku, vanilin i običan šećer. Šlag umutite sa kiselom vodom i podelite na 3 jednaka dela. Jednu trećinu šlaga odvojite. Preostali šlag pomešajte sa sitno seckanom čokoladom.
Piškote natapajte u sok pa ređajte na pripremljeni kalup. Zatim ih premažite sa polovinom smese od kisele pavlake. Preko toga stavite voće po izboru, na primer maline. Polovinu smese šlaga sa čokoladom stavite preko voća. Zatim stavite red piškota, pa premažite drugom polovinom smese sa kiselom pavlakom. Preko te smese stavite bananu iseckanu na kolutove.
Preko banana stavite drugu polovinu šlaga sa čokoladom i odozgo stavite običan šlag koji ste odvojili. Pospite mlevenim keksom. Možda ćete želeti da isprobate i originalni recept za trileće.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Jetra voli kafu | Prof. dr Tamara Milovanović
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

FRANCUSKA KREMPITA SA VIŠNjAMA: Ukus koji se ne zaboravlja lako
01. 02. 2025. u 09:00

PLAZMA KUGLICE PRELIVENE ČOKOLADOM: Poslastica puna ukusa koja se jede u jednom zalogaju
16. 01. 2025. u 11:00Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)