VAZDUŠASTE, MEKANE, PRAVE SE BRZO I LAKO: Turske kape - Kolač za koji su vam dovoljna dva jaja

Jovana Vasić

11. 02. 2025. u 15:50

Turske kape su neodoljivo vazdušaste i mekane, a nije ih uopšte komplikovano napraviti! Uglavnom i sve namirnice uvek imate u kuhinji, te ovaj kolač začas može da se nađe na vašoj trpezi. Svako ko je probao ovaj kolač, oduševio se ukusom.

ВАЗДУШАСТЕ, МЕКАНЕ, ПРАВЕ СЕ БРЗО И ЛАКО: Турске капе - Колач за који су вам довољна два јаја

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 kvasac
  • prašak za pecivo
  • 250 ml ulja
  • 500 g brašna
  • 250 ml hladnog mleka
  • 3 kašike kakao praha

Preliv:

  • 5 kesica vanilin šećera
  • litar vode
  • 3 čaše šećera

Priprema:

Umutite jaja, ulje i mleko, pa umesite sa oko 300 grama brašna, praškom za pecivo i kvascem. Prepolovite smesu i umešajte kakao u jednu polovinu. Posle postepeno dodajte brašno u oba dela.

Ostavite da naraste na toplom. Potom isecite na komadiće oba dela, pa ih valjajte po stolu prstima i motajte - najpre spiralno, a onda i u krug.

Ne treba da podmazujete tepsiju. Pecite na 200 stepeni dok ne porumene.

Za to vreme stavite da se kuva preliv oko pet minuta, pa zatim zalijte kolač dok je još topao (ne sme da bude vreo).

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD GLEDA U NEVERICI: Dejvid Bekam seli firmu u Rusiju!