ČOKOLADNI SAN: Recept za fantastičan kolač koji je toliko sočan da neće dočekati jutro

Jovana Vasić

16. 02. 2025. u 11:00

Kolač čokoladni san se topi u ustima i ne mora da se peče.

ЧОКОЛАДНИ САН: Рецепт за фантастичан колач који је толико сочан да неће дочекати јутро

Foto: Printscreen/Youtube

Sastojci:

Sloj kore:

  • 400 g mlevenog čokoladnog keksa
  • 6 kašika putera, rastopljenog

Za fil sa sirom:

  • 340 g krem sira, sobne temperature
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 60 g šećera u prahu
  • 230 g hladnog umućenog šlaga

Za fil sa čokoladnim pudingom:

  • 230 g instant čokoladnog pudinga
  • 460 ml hladnog punomasnog mleka

Za ukras:

  • 230 g umućenog šlaga

Priprema:

Kako biste napravili ovaj kolač prvo pripremite koru. Pomešajte mleveni keks sa rastopljenim puterom i dobro izmešajte, pa utisnite na dno tepsije, ravnomerno da napravite koru. Ostavite u frižideru dok pripremate fil od sira.
Za fil od sira u velikoj činiji umutite krem sir sa vanilinim ekstraktom i šećerom u prahu. Umešajte hladan šlag. Ravnomerno i pažljivo rasporedite preko kore. Ostavite u frižideru dok pripremate sloj od pudinga.

Za puding fil u činiji umutite mešavinu pudinga i mleko dok se puding ne zgusne. Ravnomerno rasporedite čokoladni puding preko sloja od sira. Stavite u frižider dok se puding ne stegne.

Na vrh stavite hladan šlag kao završni sloj, a zatim ohladite najmanje 2 sata i držite na hladnom do serviranja. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RASPARČAVANJE HRVATSKE: Šešelj o podeli Balkana posle pregovora Rusa i Amera (VIDEO)