ZEBRA KOLAČ PO RUSKOM RECEPTU: Krajnje jednostavan, a tako efektan
Zebra kolač po ruskom receptu se tako jednostavno pravi, a izgleda neverovatno.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 5 jaja
- 240 g šećera
- 200 g otopljenog maslaca
- 200 ml slatke pavlake
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 270 g brašna
- 2 kašike kakao praha
Priprema:
Kako biste napravili ovaj kolač umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete belu penu. Dodajte prosejano brašno, sodu bikarbonu, otopljeni ohlađen puter, slatku pavlaku i sve dobro umutite mikserom. Podelite testo na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte 2 kašike brašna, u drugi deo 2 kašike kakaoa.
Mešajte dok grudvice ne nestanu. Testo treba da ima konzistenciju retke pavlake. Podmažite uljem okrugli pleh. Sipajte male porcije različitog testa, kašiku po kašiku, u centar pleha. Prvo jednu boju, pa drugu. Nemojte mešati.
Pecite kolač u zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni C oko pola sata. Ako je površina već pečena, a sredina nije, pokrijte kolač folijom, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite do kraja. Servirajte i uživajte!
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)