NEODOLJIVA ČOKOLADNA TORTA SA KAFOM: Najlepši spoj ukusa

Jovana Vasić

09. 03. 2025. u 12:00

Ova čokoladna torta sa kafom je izuzetno sočna, natopljena mlekom i kafom. Uživaćete u mirisu i ukusu!

НЕОДОЉИВА ЧОКОЛАДНА ТОРТА СА КАФОМ: Најлепши спој укуса

Foto: Print screen / Youtube / Taste of Home

Sastojci:

  • 250 g višenamenskog brašna
  • 250 g šećera
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 90 g kakaoa
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 125 ml ulja
  • 125 ml kuvane kafe
  • 125 ml punomasnog mleka
  • 2 velika jajeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za glazuru:

  • 5 kašika višenamenskog brašna
  • 125 ml punomasnog mleka
  • 60 g putera, omekšanog
  • 60 g masti
  • 125 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Da biste napravili čokoladnu tortu sa kafom prvo zagrejte rernu na 160°. Podmažite i pobrašnite 2 male okrugle tepsije. Prosejte suve sastojke zajedno u veliku posudu. Dodajte ulje, kafu i mleko i mešajte na srednjoj brzini 1 minut. Dodajte jaja i vanilu i miksirajte još 2 minuta (Testo će biti retko.) Sipajte u pripremljene tepsije.

Pecite patišpanje za tortu dok čačkalica umetnuta u centar ne izađe čista, 25-30 minuta. Ohladite u posudama 10 minuta pre nego što ih stavite na rešetke da se potpuno ohlade.

U međuvremenu, za glazuru, u maloj šerpi umutite brašno i mleko dok ne postane glatko. Dovedite do ključanja na srednjoj vatri i kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, 1-2 minuta. Prebacite u malu posudu. Pokrijte i stavite u frižider dok se ne ohladi.

U velikoj posudi umutite puter, kremasto mleko, šećer i vanilu dok ne postane kremasto, 3-4 minuta. Dodajte smesu ohlađenog mleka i mutite 10 minuta. Namažite glazuru između patišpanja i preko vrha i stranica torte. Uživajte u čokoladnoj torti sa kafom!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MONSTRUM KOJI BI MOGAO DOVESTI DO KRAJA SVETA Trampovo alarmantno upozorenje o najvećoj pretnji čovečanstvu