OBLANDA TORTA PRELIVENA BELOM ČOKOLADOM: Čarobna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj

Jovana Vasić

11. 03. 2025. u 15:00

Oblanda torta prelivena belom čokoladom biće vam jedan od omiljenih deserta, a fil možete da menjate i pravite po svom ukusu.

ОБЛАНДА ТОРТА ПРЕЛИВЕНА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Чаробна посластица која осваја на први залогај

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 9 oblandi okruglog oblika, prečnika 22 cm
  • 200 g putera
  • 400 g kuvanog kondenzovanog mleka
  • 100 g bele čokolade
  • 30 g oraha
  • 20 ml mleka

Priprema:

Kako biste napravili tortu, prvo napravite krem. Uzmite 200 g mekog putera isečenog na komade i stavite u činiju. Mutite puter mikserom oko 3-4 minuta dok ne pobeli. U umućen puter dodajte kuvano kondenzovano mleko u 2 koraka. Posle svakog dodavanja umutite mikserom. Stavite sloj oblande i namažite ga pripremljenim kremom. Sloj krema treba da bude dovoljno tanak. Na krem tortu stavite još jedan sloj oblande i ponovo ga namažite kremom. Na ovaj način sastavite celu tortu. Gotovu tortu pritisnite daskom i stavite nešto teško na nju. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi. Nakon toga pripremite krem za ukrašavanje torte.

U činiju stavite 100 g bele čokolade i prelijte sa oko 20 ml mleka. Otopite na pari. Prelijte tortu čokoladnom glazurom i pospite iseckanim orasima. Uživajte!

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MNOGO JE AROGANTAN: Proslavljeni trener iskreno o Pepu Gvardioli