OBLANDA TORTA PRELIVENA BELOM ČOKOLADOM: Čarobna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj
Oblanda torta prelivena belom čokoladom biće vam jedan od omiljenih deserta, a fil možete da menjate i pravite po svom ukusu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 9 oblandi okruglog oblika, prečnika 22 cm
- 200 g putera
- 400 g kuvanog kondenzovanog mleka
- 100 g bele čokolade
- 30 g oraha
- 20 ml mleka
Priprema:
Kako biste napravili tortu, prvo napravite krem. Uzmite 200 g mekog putera isečenog na komade i stavite u činiju. Mutite puter mikserom oko 3-4 minuta dok ne pobeli. U umućen puter dodajte kuvano kondenzovano mleko u 2 koraka. Posle svakog dodavanja umutite mikserom. Stavite sloj oblande i namažite ga pripremljenim kremom. Sloj krema treba da bude dovoljno tanak. Na krem tortu stavite još jedan sloj oblande i ponovo ga namažite kremom. Na ovaj način sastavite celu tortu. Gotovu tortu pritisnite daskom i stavite nešto teško na nju. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi. Nakon toga pripremite krem za ukrašavanje torte.
U činiju stavite 100 g bele čokolade i prelijte sa oko 20 ml mleka. Otopite na pari. Prelijte tortu čokoladnom glazurom i pospite iseckanim orasima. Uživajte!
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAPRAVITE SVE POPULARNIJU POSLASTICU KOJA OSVAJA SVAKOG: Splitska torta bogatog ukusa (VIDEO)
25. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ČEMBERLEN TORTA: Raskošna poslastica, božanstvenog ukusa
12. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

TORTA MONAHINjINA TAJNA: Dezert koji ćete odmah poželiti da probate
27. 01. 2025. u 12:00Novosti online

BRZINSKI RECEPT ZA PLAZMA TORTU: Predlažemo vam da probate recept koja uspeva bukvalno svima
19. 01. 2025. u 11:00Novosti online

(MAPA) TOTALNI KOLAPS UKRAJINACA U KURSKU: Više ne kontrolišu ključni grad, potpuno povlačenje - vijori se ruska zastava u centru Sudže (FOTO)
UKRAJINSKE snage više ne kontrolišu ključni grad Sudža u ruskoj Kurskoj oblasti, pokazuje široko korišćena onlajn mapa ukrajinskog ratišta.
12. 03. 2025. u 16:57

ŠVAJCARSKI VELTVOHE O PRESUDI DODIKU: Šmit koristi kvazi diktaturu da bi eliminisao nepoželjne političare
ŠVAJCARSKI list Veltvohe je u okviru teksta o aktuelnoj situaciji u BiH, optužio je Nemca Kristijana Šmita da koristi kvazi diktatorsku moć da bi eliminisao nepoželjne političare i upozoravaju Bern kakva ih sudbina čeka ako pristanu na saradnju sa EU.
12. 03. 2025. u 16:03

TRAMPOV UNUK IMA SRPSKO IME: Nosili ga naši slavni vitezovi i vladari - ima jaku simboliku u porodici predsednika SAD
DONALD Tramp Mlađi, sin američkog predsednika, posetio je Beograd radi sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
12. 03. 2025. u 10:36 >> 10:37
Komentari (0)