BANANA ČIZKEJK: Savršena poslastica, koju morate da probate
Delikatna ravnoteža i teksture ukusa su neverovatne u ovom desertu. Slatkoća i sol koji se savršeno slažu je ono što čini čizkejk tako jedinstvenim i glavni je razlog popularnosti famoznog kolača od sira.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za koru:
- 1 kašičica cimeta
- 4 veće banane
- 60 ml ulja
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 1/2 kesice vanilinog šećera
- 200 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 prstohvat soli
Za fil:
- kesica želatina
- 900 g neslanog krem sira
- 100 g šećera
- 1/2 kesice vanilinog šećera
- 250 ml mleka
Dekoracija:
- banana
- cimet
Priprema:
Banane izgnječiti viljuškom, pa dodati ulje, jaje i mutiti da se smesa lepo sjedini. Dodati šećer, vanilin šećer i mutiti dok se šećer lepo ne otopi.
Brašno prosejati i postepeno dodavati zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Na kraju dodati prstohvat soli i cimet.
Smesu izliti u okrugli kalup kome se stranica skida. Peći u već zagrejanoj rerni na 160 stepeni Celzijusa, oko 30-40 minuta.
Neslani krem sir sipati u posudu za mućenje, dodati šećer i vanilin šećer. Mikserom polako umutiti smesu. U malo mlakog mleka dodati želatin i pustiti 5-10 minuta da bubri.
Kada je želatin nabubrio, dodati ga preostalom mleku. Mleko zatim postepeno dodati smesi od krem sira i mutiti mikserom dok se smesa ne sjedini. Fil prelijte preko ispečene i ohlađene kore.
Ostavite u frižideru najmanje 3 sata da se smesa lepo rashladi. Skloniti obruč sa kalupa. Ohlađen kolač isecite i dekorišete cimetom i kolutovima banane.
Uživajte u predivnom ukusu!
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BELE ŠTANGLE: Savršen spoj keksa i oraha, klasika koja ne izlazi iz mode
12. 03. 2025. u 15:00

KOLAČ SNEGULjICA: Najkremastija poslastica koja se sprema za 15 minuta (VIDEO)
27. 02. 2025. u 12:30Jovana Vasić

LENjINGRADSKI KOLAČ: Starinski desert koji obara s nogu
23. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

VUČIĆ NA PITANjE BI-BI-SI-JA O TRAMPU MLAĐEM: Za nas je važno da prevaziđemo opterećenja iz 1999. godine
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima iz Palate Srbija, a pitanje mu je postavio novinar Bi-Bi-Si-ja o susretu sa Donaldom Trampom Mlađim.
14. 03. 2025. u 19:17

IZ KREMLjA OTKRILI: Pojavljivanje Putina u vojnoj uniformi znači samo jedno
POJAVLjIVANjE ruskog predsednika Vladimira Putina u Kurskoj oblasti u uniformi je signal koji govori o odlučnosti da se u najskorije vreme završi operacija oslobađanja Kurske oblasti, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinaru Pavlu Zarubinu za TV „Rusija 1“.
13. 03. 2025. u 15:32

POSVAĐAO SRBE I HRVATE: Mask rekao ODAKLE je Tesla i KOJE je nacionalnosti
PREKO 13.000 lajkova je dobio ovaj post vlasnika "Tesle".
13. 03. 2025. u 21:39
Komentari (0)