POSNI ČIZKEJK: Kremasti desert koji pomera granice dobrog ukusa

Новости онлине

19. 03. 2025. u 13:30

Čizkejk, jedna od najpopularnijih poslastica na svetu, ima mnogo varijanti, a danas vam predstavljamo posni dezert inspirisan čizkejkom, čiji se fil zapravo pravi od indijskog oraha. Ukusan je, slastan i traje dugo, a pravi se očas posla!

ПОСНИ ЧИЗКЕЈК: Кремасти десерт који помера границе доброг укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:


Za koru:

  • 200 g urmi
  • 200 g sirovih oraha


Za fil:

  • 300 g natopljenih indijskih oraha
  • 70 ml istopljenog kokosovog ulja
  • 150 ml kokosovog mleka
  • 100 ml javorovog sirupa
  • sok od jednog limuna
  • med po ukusu

Priprema:

Veče pre pripreme torte potopite indijske orahe u hladnu vodu ili pred pripremu stavite sat vremena u vruću vodu. Usitnite dobro urme u blenderu, pa ih sklonite na stranu. Potom sameljite orahe dok ne budu praškaste teksture.

Sjedinite urme i orahe, pa ih zajedno blendajte sve dok ne budu kao pasta koja se razvlači između prstiju i lepljiva je. (Ako je presuva smesa, slobodno dodajte još neku urmu, a ako je suviše vlažna, ubacite još malo mlevenih oraha).
Utisnite smesu u kalup za tortu kako biste dobili koru, pa stavite u frižider da se stegne. Natopljene indijske orahe ocedite od vode i stavite u blender, pa usitnite.
Dodajte kokosovo ulje, kokosovo mleko, javorov sirup, sok od limuna i med.
Blendajte dok ne budete zadovoljni teksturom. Nanesite fil preko kore u kalupu.
Po ukusu možete ukrasiti mlevenim ili seckanim orasima, suvim voćem po ukusu ili svežim poput jagoda i malina.

(glossy)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TO JE JEDINI TIM U EVROPI KOJI IMA...: Turski stručnjak otvorio dušu o stanju u grčkom klubu