POSNI ČIZKEJK: Kremasti desert koji pomera granice dobrog ukusa

Новости онлине

19. 03. 2025. u 13:30

Čizkejk, jedna od najpopularnijih poslastica na svetu, ima mnogo varijanti, a danas vam predstavljamo posni dezert inspirisan čizkejkom, čiji se fil zapravo pravi od indijskog oraha. Ukusan je, slastan i traje dugo, a pravi se očas posla!

ПОСНИ ЧИЗКЕЈК: Кремасти десерт који помера границе доброг укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:


Za koru:

  • 200 g urmi
  • 200 g sirovih oraha


Za fil:

  • 300 g natopljenih indijskih oraha
  • 70 ml istopljenog kokosovog ulja
  • 150 ml kokosovog mleka
  • 100 ml javorovog sirupa
  • sok od jednog limuna
  • med po ukusu

Priprema:

Veče pre pripreme torte potopite indijske orahe u hladnu vodu ili pred pripremu stavite sat vremena u vruću vodu. Usitnite dobro urme u blenderu, pa ih sklonite na stranu. Potom sameljite orahe dok ne budu praškaste teksture.

Sjedinite urme i orahe, pa ih zajedno blendajte sve dok ne budu kao pasta koja se razvlači između prstiju i lepljiva je. (Ako je presuva smesa, slobodno dodajte još neku urmu, a ako je suviše vlažna, ubacite još malo mlevenih oraha).
Utisnite smesu u kalup za tortu kako biste dobili koru, pa stavite u frižider da se stegne. Natopljene indijske orahe ocedite od vode i stavite u blender, pa usitnite.
Dodajte kokosovo ulje, kokosovo mleko, javorov sirup, sok od limuna i med.
Blendajte dok ne budete zadovoljni teksturom. Nanesite fil preko kore u kalupu.
Po ukusu možete ukrasiti mlevenim ili seckanim orasima, suvim voćem po ukusu ili svežim poput jagoda i malina.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN RECIKLAŽE 2025: Otpad nije smeće, već vredan resurs