POSNI KOLAČ SA MAKOM: Toliko je ukusan, da se topi u ustima
Posni kolač sa makom se brzo i lako pravi, gotov je za manje od sat vremena.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 g maka
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g šećera
- 200 ml sojinog jogurta
- 100 ml ulja
- 3 kapi ruma
- 2 kašičice vanilinog ekstrakta
- 1 kašika jabukovog sirćeta
Priprema:
Kako biste napravili kolač, prvo zagrejte rernu na 180 C. Pomešajte mleveni mak sa svim ostalim sastojcima - brašnom, praškom za pecivo, šećerom, sojinim jogurtom, uljem, rumom, vanilinim ekstraktom i jabukovim sirćetom i mešajte dok ne dobijete glatko testo (pazite da nema grudvica). Podmažite kalup od 20 cm i obložite ga papirom za pečenje i sipajte testo u pleh. Pecite kolač 35 minuta. Ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu. Uživajte!
(stvarukusa)
Preporučujemo

KASATO KUGLICE: Oduševiće vas ukusom, a brzo i lako se spremaju
25. 03. 2025. u 16:00

RAJSKI KOLAČ: Idealan za ljubitelje čokolade, a ukus je više nego rajski
23. 03. 2025. u 14:30

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)