ČOKOLADNI ROLAT SA VIŠNJAMA: Slatka simfonija ukusa koja osvojiti sva vaša čula

Новости онлине

02. 04. 2025. u 11:30

Čokoladni rolat sa višnjama je jednostavan za pripremu, kremast je i lagan.

ЧОКОЛАДНИ РОЛАТ СА ВИШЊАМА: Слатка симфонија укуса која освојити сва ваша чула

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za patišpanj:

  • 4 jajeta
  • 160 g šećera
  • 120 g brašna
  • 3 kašike kakao praha

Za fil:

  • 360 g slatke pavlake
  • 80 g šećera u prahu, plus još za posipanje gotovog kolača
  • 2 kašičice ruma
  • 240 g konzerviranih višanja u sirupu

Priprema:

Kako biste napravili ovaj rolat, prvo zagrejte rernu na 176 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje, premažite puterom i pobrašnite vrh papira za pečenje. Mikserom mutite 4 jajeta sa šećerom 12 minuta na velikoj brzini dok smesa ne postane gusta. Prosejte brašno i kakao prah i lagano ih umešajte. Nastavite da mešate oko 1-2 minuta, dok testo ne postane glatko i bez grudvica.

Prebacite ga u pripremljenu tepsiju i pecite 15 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista. Prebacite patišpanj na radnu površinu i stavite list papira za pečenje preko njega, a zatim ga urolajte. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Očistite i potpuno osušite posudu za mešanje. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu na velikoj brzini (oko 2 minuta) dok se ne stvori čvrst sneg, a zatim umutite 2 kašičice ruma dok se dobro ne sjedini. Ohladite fil.

Kada se kolač ohladi na sobnoj temperaturi, odmotajte ga i ravnomerno premažite filom. Po površnini posipajte oceđene višnje. Urolajte patišpanj, prebacite ga na tanjir za serviranje i obilno ga pospite šećerom u prahu. Uživajte.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DELIJE NE MOGU DA DOĐU SEBI! Vanredno saopštenje navijača Crvene zvezde posle onog što se desilo na Marakani (VIDEO)