TORTA OD JAGODA: Izdašna i preukusna, svi će vam tražiti recept
Ovaj recept obavezno zapišite, možete ga iskoristiti u bilo kojoj prilici, jer svi obožavaju ovaj slatkiš.

Foto: Shutterstock
Sastojci (za 10 osoba):
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 4 dl slatke pavlake
- 2 vanil-šećera
- 1 dl soka od jagode
- 2 kašike ulja
- 1 kg jagoda
Priprema:
Belanca odvojiti od žumanaca, te ih umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći sve vreme.
U sneg od belanaca umešati žumanca i brašno, pa polako promešati varjačom. Pripremljenu masu sipati u nauljen, brašnom posut okrugao kalup za tortu, pa peći 20 minuta na 200 °C.
Pečenu koru izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi, a potom izdubiti sredinu piškote i iseći na kockice.
Većinu jagoda iseći na kocke, a manji deo ostaviti za dekoraciju. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
Kockice piškota poprskati sokom od jagoda, pomešati sa 2/3 šlaga od slatke pavlake, vanil-šećerom i seckanim jagodama.
Pripremljenu masu sipati u izdubljenu koru, te staviti u frižider da se stegne.
Stegnutu tortu dekorisati preostalim šlagom i jagodama.
(krstarica)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TORTA SA GRIZOM, PUDINGOM I PIŠKOTAMA: Kremasta, jeftina, ne peče se
01. 04. 2025. u 13:00

RECEPT ZA VASINU TORTU: Nema lepše, ni ukusnije torte - nenadmašna je (VIDEO)
24. 03. 2025. u 11:30

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)