TORTA OD JAGODA: Izdašna i preukusna, svi će vam tražiti recept

Новости онлине

08. 04. 2025. u 07:00

Ovaj recept obavezno zapišite, možete ga iskoristiti u bilo kojoj prilici, jer svi obožavaju ovaj slatkiš.

ТОРТА ОД ЈАГОДА: Издашна и преукусна, сви ће вам тражити рецепт

Foto: Shutterstock

Sastojci (za 10 osoba):

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 4 dl slatke pavlake
  • 2 vanil-šećera
  • 1 dl soka od jagode
  • 2 kašike ulja
  • 1 kg jagoda

Priprema:

Belanca odvojiti od žumanaca, te ih umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći sve vreme.

U sneg od belanaca umešati žumanca i brašno, pa polako promešati varjačom. Pripremljenu masu sipati u nauljen, brašnom posut okrugao kalup za tortu, pa peći 20 minuta na 200 °C.

Pečenu koru izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi, a potom izdubiti sredinu piškote i iseći na kockice.

Većinu jagoda iseći na kocke, a manji deo ostaviti za dekoraciju. Slatku pavla­ku umutiti u čvrst šlag.

Kockice piškota poprskati sokom od jagoda, pomešati sa 2/3 šlaga od slatke pa­vlake, vanil-šećerom i seckanim jagodama.

Pripremljenu masu sipati u izdub­ljenu koru, te staviti u frižider da se stegne.

Stegnutu tortu dekorisati preostalim šlagom i jagodama.

(krstarica)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Niko ne može da veruje šta su uradile sinhrone plivačice iz Ukrajine posle osvajanja medalja (VIDEO)