TORTA OD JAGODA: Izdašna i preukusna, svi će vam tražiti recept
Ovaj recept obavezno zapišite, možete ga iskoristiti u bilo kojoj prilici, jer svi obožavaju ovaj slatkiš.

Foto: Shutterstock
Sastojci (za 10 osoba):
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 4 dl slatke pavlake
- 2 vanil-šećera
- 1 dl soka od jagode
- 2 kašike ulja
- 1 kg jagoda
Priprema:
Belanca odvojiti od žumanaca, te ih umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći sve vreme.
U sneg od belanaca umešati žumanca i brašno, pa polako promešati varjačom. Pripremljenu masu sipati u nauljen, brašnom posut okrugao kalup za tortu, pa peći 20 minuta na 200 °C.
Pečenu koru izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi, a potom izdubiti sredinu piškote i iseći na kockice.
Većinu jagoda iseći na kocke, a manji deo ostaviti za dekoraciju. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
Kockice piškota poprskati sokom od jagoda, pomešati sa 2/3 šlaga od slatke pavlake, vanil-šećerom i seckanim jagodama.
Pripremljenu masu sipati u izdubljenu koru, te staviti u frižider da se stegne.
Stegnutu tortu dekorisati preostalim šlagom i jagodama.
(krstarica)
Preporučujemo

TORTA SA GRIZOM, PUDINGOM I PIŠKOTAMA: Kremasta, jeftina, ne peče se
01. 04. 2025. u 13:00

RECEPT ZA VASINU TORTU: Nema lepše, ni ukusnije torte - nenadmašna je (VIDEO)
24. 03. 2025. u 11:30

PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59

STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38

SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)