KAO U GRČKOJ: Sutlijaš sa mastikom
Tradicionalno grčko alkoholno žestoko piće odlično se "snalazi" u sutlijašu posle kog vas neće boleti glava.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
litar mleka, 1/2 litre slatke pavlake, 70 ml mastike, 250 g pirinča, 150 g šećera, kašičica anisa u prahu, štapić cimeta, kora od limuna
Priprema:
Sipajte u šerpu mleko, slatku pavlaku, mastiku, anis i 140 g šećera, pa zagrejte do vrenja, vodeći računa o tome da mleko ne iskipi. Uz lagano mešanje dodajte koru od limuna i prepolovljen štapić cimeta. Zatim ubacite pirinač, pa kuvajte, u poklopljenom sudu, 35 minuta, na 95-100 stepeni. S vremena na vreme otvarajte i polako mešajte.
Kada bude gotov, sutlijaš bi trebalo da ostane tečniji, jer će se kasnije stegnuti. Izvadite cimet i koru citrusa, pa desert rasporedite u posude i ostavite da se prohladi 20-ak minuta, te ga pospite preostalim šećerom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

JOŠ BOLjA NEGO SA ROŠTILjA: Rolovana piletina, sočan i slastan ručak
10. 04. 2025. u 08:30

PROSTO KAO (ZAPEČENI) PASULj: Sličan prebrancu, a ukusno jelo kome nećete odoleti
10. 04. 2025. u 13:00

CARSKA PITA: Najjednostavnija, a najukusnija, omiljena na svim trpezama
10. 04. 2025. u 07:00

TRAMP SPUSTIO CARINE I SRBIJI: Evo koliko sada iznose i kada odluka stupa na snagu
PREDSEDNIK SAD Donald Tramp izjavio je danas da će svim zemljama, uključujući i Srbiju, uvedene carine biti suspendovane, osim za Kinu, kojoj je tarife uvećao na 125 odsto.
09. 04. 2025. u 20:44

DRAMA NA GRADILIŠTU! JEDNA OSOBA ZAROBLjENA, TROJE PREŽIVELO: Građani pozvani da se evakuišu zbog dodatnog urušnjavanja (FOTO/VIDEO)
KAKO prenose lokalni mediji, pretpostavlja se da su dve osobe zarobljene nakon što se srušilo gradilište Šin Ansan, u Iljik-dongu, Gvanmjon-si, blizu južnokorejske prestonice.
11. 04. 2025. u 10:00 >> 10:12

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)