RAZBARUŠENA POSLASTICA SA KOKOSOM: Čupavci, kolači našeg detinjstva

Новости онлине

21. 04. 2025. u 07:00

Ukoliko volite kokos, ovo su pravi kolači za vas, jer ga ima baš svud po njima!

РАЗБАРУШЕНА ПОСЛАСТИЦА СА КОКОСОМ: Чупавци, колачи нашег детињства

Foto Shutterstock

Potrebno je 

za biskvit:

- 4 jajeta

- 250 g šećera

- 250 g brašna

- 5 g rum šećera

- 1 dl mleka

- 1 dl ulja

- kesica praška za pecivo

- prstohvat soli

Za fil:

- 2,5 dl mleka

- 200 g crne čokolade

- 4 kašike šećera

- 150 g maslaca

- rum, po želji

Još:

- kokosovo brašno za „valjanje“

Priprema:

U dublju činiju stavite jaja i šećer, pa mutite mikserom sve dok se smesa ne udvostruči. Zatim umešajte ulje i mleko, dodajte suve sastojke (brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo) i mešajte dok se svi sastojci ne povežu u glatku smesu. Sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni, dok ne dobije zlatno žutu boju. Proverite čačkalicom da li je pečeno. U međuvremenu napravite čokoladni fil u koji ćete umakati kolač. U šerpicu stavite mleko, šećer, maslac i čokoladu, pa zagrejte do tačke ključanja, povremeno mešajući. Još topao bisvit isecite na kocke, svaki komadić umačite u topao fil, pa uvaljajte u kokosovo brašno. Veoma je važno da i biskvit i fil budu topli, jer će tako kolač upiti više fila i postati sočniji.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!