JEDNOSTAVAN RECEPT ZA ČUPAVCE U OBLIKU MAFINA: Još slađi i ukusniji, pravićete stalno
Savršen spoj čupavaca i mafina u jednom desertu, prste da poližete.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 180 g brašna
- 180 g šećera
- 1/2 kesica praška za pecivo
- 2 kašike meda
- 2 jajeta
- 30 g putera
- 100 ml mleka
Za čokoladnu glazuru:
- 100 g putera
- 100 g šećera
- 2 kašike kakaoa
- 100 ml mleka
- 100 g kokosa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, med, jaja i otopljeni puter. Sjedinite sastojke, pa postepeno sipajte mleko i dobro promešajte. Smesu preručite u kalup za mafine obložen papirnim kalupima. Ali nemojte da punite do vrha, zato što mafini treba da narastu. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno otopite puter, šećer i kakao u šerpi. Dodajte mleko i mešajte dok se sve ne sjedini. Mafine umačite u čokoladnu glazuru, pa u kokos. Prijatno!
(trpeza)
Preporučujemo

MAFINI SA CRNOM ČOKOLADOM I KUPINAMA: Brza i ukusna poslastica
22. 03. 2025. u 12:00

ZDRAVI MAFINI SA OVSENIM PAHULjICAMA: Ukusni zalogaji spremni za 30 minuta
21. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

DUBAI MAFINI: Mekani zalogajčići lepši i od čokolade
15. 01. 2025. u 13:00Novosti online

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

SRPSKA POSLA: Nikola Jokić zapanjio svet! Vratio se u Srbiju i uradio OVO (VIDEO)
NIKOLA Jokić je najbolji košarkaš planete, ali dajte mu loptu i biće najbolji u svakom sportu. To je pokazao još jednom.
08. 06. 2025. u 08:54

Pevačica više ne živi sa mužem, javno se oglasila: "Nikad ne znaš kroz šta neko prolazi"
"NIKAD ne znaš kroz šta neko prolazi..."
11. 06. 2025. u 19:04
Komentari (0)