JEDNOSTAVAN RECEPT ZA ČUPAVCE U OBLIKU MAFINA: Još slađi i ukusniji, pravićete stalno

Новости онлине

22. 04. 2025. u 13:00

Savršen spoj čupavaca i mafina u jednom desertu, prste da poližete.

ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ ЗА ЧУПАВЦЕ У ОБЛИКУ МАФИНА: Још слађи и укуснији, правићете стално

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 180 g brašna
  • 180 g šećera
  • 1/2 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike meda
  • 2 jajeta
  • 30 g putera 
  • 100 ml mleka

Za čokoladnu glazuru:

  • 100 g putera
  • 100 g šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 100 ml mleka
  • 100 g kokosa

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, med, jaja i otopljeni puter. Sjedinite sastojke, pa postepeno sipajte mleko i dobro promešajte. Smesu preručite u kalup za mafine obložen papirnim kalupima. Ali nemojte da punite do vrha, zato što mafini treba da narastu. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno otopite puter, šećer i kakao u šerpi. Dodajte mleko i mešajte dok se sve ne sjedini. Mafine umačite u čokoladnu glazuru, pa u kokos. Prijatno!

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAMZA IZ NOVOG PAZARA PREDVODI BLOKADERE NA USKRS (VIDEO)