RECEPT ZA NAJLAKŠU ČOKOLADNU TORTU: Pravi se od samo 3 sastojka, a ukus je nestvarno dobar
Pravi se začas, a izdašna je i jeftina.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 4 jaja
- 200 g čokolade (mlečna ili crna, po ukusu)
- 200 g krem sira (npr. mascarpone ili krem sir za kolače)
Priprema:
Otopiti čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici (u intervalima od 30 sekundi, uz mešanje). Ostaviti da se malo prohladi.
Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg.
U otopljenu čokoladu dodati žumanca i krem sir, pa sve dobro sjediniti. Na kraju, lagano umešati umućena belanca, mešajući varjačom ili spatulom da smesa ostane vazdušasta.
Smesu sipati u kalup prekriven papirom za pečenje (prečnik 18–20 cm). Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C oko 30-35 minuta. Tortu ohladiti pre sečenja, a po želji je posuti šećerom u prahu ili premazati otopljenom čokoladom.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TORTA PTIČJE MLEKO: Troslojna rapsodija savršenog ukusa (VIDEO)
20. 04. 2025. u 16:00

AMBASADOR TORTA: Pravi izbor za Uskrs, puna oraha i čokolade (VIDEO)
18. 04. 2025. u 10:00

POSNA KINDER TORTA: Neodoljiv ukus kome nećete moći da odolite
13. 04. 2025. u 10:00

"VUČIĆ STIŽE U MOSKVU" Ceo razgovor Putina i patrijarha Porfirija: Obojena revolucija u Srbiji mora biti pobeđena
U Moskvi je održan značajan sastanak između predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, Patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, patrijarha Porfirija i mitropolita bačkog Irineja Bulovića. Sastanak je protekao u atmosferi međusobnog poverenja i istorijskog prijateljstva, uz snažno isticanje zajedničkih vrednosti i potreba za duhovnim jedinstvom pravoslavnih naroda.
23. 04. 2025. u 08:00 >> 10:39

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

TUGA NA RTS-u: Voditeljka Dnevnika slomljena, oprostila se od koleginice: "Mirno spavaj, neću te zaboraviti" (FOTO)
"MIRNO spavaj, a ja te nikada neću zaboraviti..."
23. 04. 2025. u 13:02
Komentari (0)