ŠTRUDLA SA MAKOM: Mirisna, mekana i puna ukusa (RECEPT)
ŠTRUDLA sa makom je pravi klasik domaće kuhinje. Uz ovaj jednostavan recept, lako ćete napraviti poslasticu koja vraća u detinjstvo i mami osmehe.

FOTO: Novosti
Testo
- 200 ml mlakog
- 200 ml mlake vode
- 200 ml ulja
- kockica svežeg kvasca
- 800 gr brašna
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
Fil
- 600 gr mlevenog maka
- 12 kašika šećera
- 1 kesica vanil šećera
- 450 ml mleka
Za testo pomešajte mlako mleko sa mlakom vodom, dodajte kašičicu šećera i izmrvljen kvasac.
Ostavite da se kvasac aktivira, a u posebnu posudu u kojoj ćete umesiti testo sipajte brašno, kašičicu soli i kašičicu šećera.
Izmešajte, dodajte aktiviran kvasac i na kraju ulje. Sve lepo umesite, i ostavite da se testo udvostruči. Za to vreme napravite fil. U mleko dodajte šećer i vanil šećer, stavite da provri , sklonite sa ringle i dodajte mak.
Kuvajte koji minut na tihoj vatri dok se ne zgusne, i ostavite da se fil ohladi.
Nadošlo testo premesite, podelite na 4 dela i svaki deo oklagijom rastanjite u pravugaonik. Fil podelite na 4 dela, premažite preko testa, urolajte i stavite u prethodno nauljenu tepsiju.
Ostavite 10tak minuta da odmara, premažite žumancetom u koje ste dodali par kašika mleka i pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Prijatno!

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

OBJAVLjEN SNIMAK UBISTVA U METROU IZ DRUGOG UGLA: Vidite ŠTA su radili putnici dok je lepa Irina izdisala (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
MUČNE scene iz SAD.
10. 09. 2025. u 19:43
Komentari (0)