PEČENE BRESKVE: Pravi letnji osvježavajući desert

Новости онлајн

01. 08. 2025. u 12:59

DO zanosnog ukusa stiže se brzo.

ПЕЧЕНЕ БРЕСКВЕ: Прави летњи освјежавајући десерт

Foto: Jutjub/Printskrin/Food Guru

Da kuća miriše na voćnjak. 

Sastojci:

  • breskve, velike, 4 komada
  • maslac, 40 g
  • badem, sirovi, 100 g
  • suvo grožđe, 2 kašike
  • čokolada za kuvanje, 40 g
  • šećer, 4 kašike
  • belo vino, 100 ml
  • šlag, 1 kesica
  • šećer u prah,u za posipanje

Priprema:

Bademe poparite, oljuštite i iseckajte što sitnije. Breskve oljuštite, presecite ih napola, izvadite košticu, pa ih još malo izdubite kašičicom.

Čokoladu sitno izrendajte i pomešajte sa bademom. Maslac umutite sa dve kašike šećera, dodajte čokoladu, bademe i oceđeno suvo grožđe, koje ste prethodno natapali u vinu.

Foto: Jutjub/Printskrin/Food Guru

Dobro izmešajte rukama i napravite osam kuglica. Vatrostalnu posudu podmažite, pospite šećerom u prahu, pa poređajte breskve.

U sredinu svake breskve stavite pripremljene kuglice, pospite preostalim šećerom i sa malo mlevenih badema i zalijte vinom.

Pecite 35 minuta na 180 stepeni, a potom ohladite.

Poslužite sa umućenim šlagom.

Prijatno!

(StvarUkusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZBOLNE OPERACIJE U BUDNOM STANJU: Zdravstveni centar Prokuplje dobio najsavremeniji aparat za regionalnu anesteziju