KREMASTI BADEM SEMIFREDO: Recept za kremasti desert
Ako tražite desert koji je lagan kao oblak, a bogat u ukusu, onda je ovaj kremasti badem semifredo pravi izbor. Kombinacija hrskavih pečenih badema, nežne kreme i osvežavajuće hladnoće čini ga savršenim kolačem bez pečenja.
FOTO: Novosti
- 3 belanceta
- 3 žumanca
- 2 šolje šećera u prahu
- 450 gr slatke pavlake
- prstohvat vanile
- 1 šolja pečenih, seckanih badema
Priprema
Belanca
Umutiti belanca u čvrst sneg.Dodati jednu šolju šećera u prahu postepeno, dok se ne dobije sjajna i čvrsta masa.
Žumanca
U drugoj činiji umutiti žumanca sa drugom šoljom šećera u prahu i prstohvatom vanile, dok ne postanu svetla i kremasta.
Šlag
Umutiti pavlaku u čvrst šlag.
Spojiti sve. Umešati žumanca u šlag lagano. Potom dodati i belanca, mešati špatulom da masa ostane vazdušasta. Dodajte bademe. Pečene bademe sitno ili grubo iseckati, pa ubaciti u krem.
Formiranje i zamrzavanje
Sipati u kalup ili tepsiju obloženu folijom. Po želji posuti dodatnim bademima. Zamrznuti najmanje 6 sati.
Serviranje
Služiti u kriškama, ukrasiti listićima nane ili malo šećera u prahu.
Prijatno!
ŠOK U NjUJORKU: Pogledajte šta je Putinov specijalni izaslanik doneo na razgovore sa SAD (FOTO)
SPECIJALNI izaslanik ruskog predsednika Vladimira Putina Kiril Dmitrijev doneo je na razgovore sa zvaničnicima u Sjedinjenim Američkim Državama bombone koje na omotima imaju Putinove citate.
26. 10. 2025. u 17:16
ŠTA SE DEŠAVA U POKROVSKU? Situacija za Ukrajinu je mnogo gora nego na mapama, Sirski pobesneo
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je grad Pokrovsk u Donjeckoj oblasti opkoljen, dok njegovi generali tvrde da je u gradu i okolini blokirano više od pet hiljada ukrajinskih vojnika.
26. 10. 2025. u 18:54
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)