ČOKO ORANŽ KOCKE: Slatka harmonija čokolade i pomorandže
Kada se miris čokolade stopi sa svežinom pomorandže, dobijate desert koji osvaja sva čula! Ove čoko-oranž kocke su savršen spoj bogatog ukusa, nežne teksture i citrusne note koja osvežava svaki zalogaj.
FOTO: Novosti
Za koru:
- 3 jaja
- 120 gr šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 180 gr brašna
- ½ kesice praška za pecivo
- 1 kašika kakaa
Ostali sastojci:
- 200 ml soka od pomorandže (najbolje sveže ceđenog)
- 3 kašike džema od kajsija (ili šljiva — podjednako ukusno!)
- 150 gr mlečne čokolade
Priprema
- Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer, mleko i ulje. Umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Smesu podelite na dva dela. Prvi deo sipajte u pleh (20×30 cm) i pecite oko 10 minuta na 180°C. U drugi deo dodajte kakao, izmešajte i ispecite u drugom plehu, takođe 10 minuta. Žuti deo premažite džemom. Tamni deo izmrvite, dodajte mu sok od pomorandže i dobro izmešajte. Tu smesu rasporedite preko žutog dela gde ste premazali džem i lagano utapkajte špatulom. Kolač prelijte istopljenom čokoladom . Ostavite u frižider da se stegne i lepo ohladi.
Uživajte!
"PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
SRPKINjA KOJA JE OČARALA MUSOLINIJA Odbila italijansko državljanstvo: "Na dnu moje duše - Srpstvo"
TOKOM izložbe u Rimu 1935. godine, gde je Milena Pavlović izlagala sa italijanskim umetnicima, Musolini je prepoznao njeno prezime i zastao da je upozna.
05. 11. 2025. u 08:43
Komentari (0)