FERERO OBLANDE: Slatka magija na vašem stolu

Milena Tomasevic

26. 11. 2025. u 21:34

Zimski dani su savršeni za uživanje uz slatke poslastice, a ovaj recept za domaće Ferero oblande će vam pružiti pravi gurmanski užitak.

ФЕРЕРО ОБЛАНДЕ: Слатка магија на вашем столу

FOTO: Novosti

Sastojci:

450 ml vode

500 g šećera

250 gr margarina

300 gr pečenih lešnika

500 gr mlevene plazme  

200 gr čokolade plus čokolada za preliv

2 kašike kakao praha

3 kašike ulja za čokoladni preliv

3 lista oblande

Priprema:

Stavite vodu i šećer u šerpu i kuvajte 8 minuta. Dodajte margarin i mešajte dok se ne otopi. Skinite sa vatre i umešajte mlevene lešnike i plazma keks.

Polovinu smeše ostavite za svetli fil. U drugu polovinu dodajte otopljenu čokoladu i kakao – to je crni fil.

Na prvi list oblande stavite crni fil. Pokrijte drugim listom i stavite svetli fil. Pokrijte trećim listom. Odoozgo pritisnite nečim teškim da se slojevi spoje.

Kada se oblanda dobro stegne, prelite je otopljenom čokoladom sa uljem. Ostavite da se potpuno ohladi i zatim isecite na komade.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA PRVI PUT BIRA NAJBOLJE U SRPSKOM TURIZMU: Otvoreno je glasanje za 40. jubilarni „Turistički cvet“