ČOKO ROZEN SA POMORANDŽOM: Recept za pravu slatku magiju

Milena Tomasevic

26. 11. 2025. u 21:56

U nastavku otkrivamo kako da pripremite sočne i aromatične rozen štanglice – od kuvanja filova, preko slaganja rozen korica, pa do tajnog preliva od čokolade. Ove slatke štanglice će biti hit na svakom stolu!

ЧОКО РОЗЕН СА ПОМОРАНЏОМ: Рецепт за праву слатку магију

FOTO: Novosti

Sastojci:

400 gr šećera

300 ml vode

250 gr margarina

150 gr čokolade plus čokolada za preliv

2 zamrznute pomorandže, jedna oljuštena jedna ne 

250 gr mlevenog keksa

200 gr mlevenih oraha

1 pakovanje rozen korica

5 kašika ulja

Priprema:

Kuvajte vodu i šećer 5 minuta. Skinite sa vatre i dodajte margarin i 150 gr čokolade. Mešajte dok se ne otopi. Dodajte mleveni keks, mlevene orahe i izrendane pomorandže. Ostavite da se smesa ohladi.

Filujte rozen korice pripremljenom smesom. Poslednju koricu nemojte filovati. Stavite kolače u frižider da se dobro ohlade i korice zalepe.

Kada se kolači stegnu, prelite ih otopljenom čokoladom pomešanom sa 5 kašika ulja. Servirajte isečene po želji.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBILA JE ŽIVOT ZBOG NEKOG KO... Kija se oglasila nakon Anine pogibije, spomenula muškarca koji je vozio (FOTO)