ŠKOTSKI VOĆNI HLEB SA MEDOM: Savršena topla užina
Topao, aromatičan i punjen sočnim suvim voćem, ovaj škotski voćni hleb sa medom je idealan za doručak, popodnevnu užinu ili kao poslastica uz čaj.
FOTO: Novosti
Sastojci:
500 gr univerzalnor brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1/2 kašičice soli
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice mleveni muškatni oraščić
100 gr neslanog putera
150 gr meda
250 ml melka
100 gr suvih kajsija
100 gr suvog grožđa
100 gr brusnice
50 gr seckanih oraha
Uputstvo:
Zagrejte rernu na 180°C i pripremite pleh za hleb veličine oko 23x13 cm, podmažite ga i obložite papirom za pečenje. U velikoj činiji izmešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet i muškatni oraščić. U drugoj činiji umutite omekšali puter sa medom i smeđim šećerom dok smesa ne postane lagana i pahuljasta. Dodajte jaja jedno po jedno, pa postepeno mleko, mešajući dok ne dobijete glatku smesu. Postepeno dodajte suve sastojke u vlažnu smesu lagano mešajući. Umešajte suvo voće i orašaste plodove. Sipajte testo u pripremljeni pleh i zagladite vrh. Pecite 50–60 minuta dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ako vrh prebrzo porumeni, pokrijte folijom.
Uživajte!
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
Glumac iz "Igre sudbine" nasledio dvorac i sve uložio u poljoprivredu: "Kralj Aleksandar je krstio decu u našoj porodici"
"KO GOD od poljoprivrede živi, znajte da je radan čovek."
01. 12. 2025. u 18:06
Komentari (0)