ČUVENI RECEPT STARE JUGE: Vodena torta ponovo osvaja Balkan
NEKADA davno, u skoro svakoj svesci sa receptima, prvo mesto zauzimala je ova poslastica.
Foto: Printskrin Youtube
Glavna caka kod ovog kolača nije u testu, nego u zalivanju. Da kora ne bi bila gnjecava, hladan kolač se preliva vrelim sirupom, ili obrnuto.
Šta ti treba za biskvit i preliv?
Ovo je mera „sedmica“, sve ide po sedam.
Biskvit:
7 jaja (domaćih, ako može)
7 kašika brašna
Malo praška za pecivo (po želji, da bolje nadođe)
Preliv (Sirup):
500 ml vode
200 g šećera
2 vanilin šećera (za onaj miris starinske kuhinje)
Priprema bez puno muke
Prvo umutiti jaja i šećer dok ne postanu penasti. Lagano umešati brašno i prašak za pecivo, pa izliti u pleh i peći dok ne porumeni. Dok se patišpanj hladi, skuvati vodu sa šećerom i vanilom.
Čim prelijete biskvit, ostavite ga da se dobro ohladi, najbolje u frižideru.
Nećete verovati koliko obična voda i šećer mogu da promene običan biskvit i pretvore ga u vrhunsku poslasticu.
(Krstarica)
Preporučujemo
UKUSNA SUPA SA KUSKUSOM I ĆURETINOM: Brzo, hranljivo i aromatično
21. 12. 2025. u 21:07
RECEPT KOJI SE PRENOSI SA KOLENA NA KOLENO: Napravite savršenu bundevaru (VIDEO)
21. 12. 2025. u 11:35
ZELENSKI SA PRVE LINIJE FRONTA POSLAO PORUKU OČAJA: Rusa je sve više i više! Situacija teška i komplikovana
PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski je izjavio da je situacija na frontu teška i komplikovana i da se povećava broj ruskih snaga.
20. 12. 2025. u 07:09
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
Objavljeni INTIMNI kadrovi Melanije Tramp iz KUPATILA - i to ZLATNOG! Donald je pitao da li je videla, ona mu odgovorila (VIDEO)
MELANIJA je besprekorno stilizovana – šeširi, štikle, frizura – sve je u skladu sa njenim hladnim i kontrolisanim imidžom
19. 12. 2025. u 19:01
Komentari (0)