POLITIČKOM SARAJEVU SMETA ZAKON O NEPOKRETNOJ IMOVINI: Dodik poručuje - Srpska neće menjati svoj stav!

Novosti online

29. 12. 2022. u 22:00

DOK političko Sarajevo i deo međunarodne zajednice u BiH kritikuje Zakon Republike Srpske o nepokretnoj imovini za fukcionisanje javne vlasti, predsednik RS Milorad Dodik ponavlja da stav Republike Srpske neće biti izmenjen, a to potvrđuju pravna struka i zvaničnici Srpske.

ПОЛИТИЧКОМ САРАЈЕВУ СМЕТА ЗАКОН О НЕПОКРЕТНОЈ ИМОВИНИ: Додик поручује - Српска неће мењати свој став!

Foto: Printskrin/RTRS

Kako prenosi RTRS, u RS kažu da je Zakonom, koji je usvojila Narodna skupština, poslata jasna poruka da Republike Srpska štiti svoju imovinu, koja joj pripada i da nije saglasna sa odlukom Ustavnog suda BiH da se imovina entiteta knjiži na Bosnu i Hercegovinu.

Dan nakon što je usvojen Zakon osim političkog Sarajeva oglasio se i OHR i to po gotovo istoj matrici.

- Prema relevantnim odlukama Ustavnog suda BiH, samo država BiH, kao titular državne imovine, može uređivati pitanje državne imovine odgovarajućim zakonima koje usvoji Parlamentarna skupština BiH-  navodi OHR.

Na ovakve tvrdnje odgovorio je predsednik Srpske.

- Narodna skupština jedina ima pravo da kroz zakonski okvir odlučuje o imovini Srpske. Negodovanja u Sarajevu potpomognuta delom međunarodne zajednice ne mogu da izmene Ustav BiH i Dejtonski sporazum kojima je pitanje imovine rešeno - kazao je Dodik.

Političko Sarajevo takav stav ne odobrava, a bošnjački član Predsedništva Denis Bećirović smatra da samo država BiH ima isključivu nadležnost da uređuje sva pitanja u vezi sa imovinom, a to, poručuje, entiteti moraju poštovati.

BONUS VIDEO: Počelo uklanjanje barikade kod Krsta u Rudaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid