"ROLEKS" POKUPIO DILERE: U akciji policije MUP Srpske uhapšeno 10 osoba

S. MIŠLjENOVIĆ

12. 06. 2024. u 14:46

U AKCIJI "Roleks", koju je sproveo MUP Republike Srpske uhapšeno je deset osoba širom RS, a koji se sumnjiče za prodaju droge.

РОЛЕКС ПОКУПИО ДИЛЕРЕ: У акцији полиције МУП Српске ухапшено 10 особа

Foto Glas Srpske

Pored hapšenja MUP RS je odradio i više na lokacijama kako u RS tako i na području Federacije BiH uz pomoć bezbednosnih agencija FBiH. Uhapšeni su nakon saslušanja sprovedeni u nadležna tužilaštva.

Prema nezvaničnim informacijama grupa koja je uhapšena u okviru akcije "Roleks" osumnjičena je za krijumčarenje većih količina marihuane iz Crne Gore ka BiH i dalje prema Evropskoj uniji.

Dalje, kako kažu izvori bliski MUP RS, u pretresima je otkriveno oružje, a između ostalog i službena uniforma Uprave za indirektno oporezivanje BiH koja je otkrivena kod čoveka koji je zaposlen u UIO. Informacije o pohapšenima su otkrivene "raspakivanjem" skaj-aplikacije.

- U akciji je pronađeno i više registarskih oznaka stranih država i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem postupku - kaže izvor.

Podrška

AKCIJU je izvela Uprava za organizovani i teški kriminalitet uz podršku kolega iz Jedinice žandarmerije MUP, Specijalne antiterorističke jedinice, kao i policijskih uprava Banjaluka, Trebinje i Foča, a u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP Livanjskog kantona.

Akcija je izvedena na osnovu razmene operativnih informacija sa Evropolom u cilju procesuiranja većeg broja osoba koje su zajedno od kraja 2019. do početka 2021. godine, kao organizovana kriminalna grupa, prodavali drogu na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja regiona zapadnog Balkana.

Policija je pretresla 24 lokacije na području Banjaluke, Foče, Bileće, Laktaša, Drvara i Kantona Sarajevo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)