SRPSKI PILOTI DUPLO EFIKASNIJI U GAŠENJU POŽARA OD PILOTA IZ FEDERACIJE: Pripadnici Helikopterskog servisa Srpske na visini zadatka (VIDEO)

Novosti online

15. 08. 2024. u 20:56

SVEDOCI smo sve češćih aktivnih požara na teritoriji Republike Srpske i Federacije BiH. Na sreću svih, u ovim kriznim situacijama na raspolaganju su nam helikopteri za gašenje požara. Međutim, jasno je da pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske d‌eluju znatno brže i efikasnije u poređenju s helikopterima Oružanih snaga BiH.

СРПСКИ ПИЛОТИ ДУПЛО ЕФИКАСНИЈИ У  ГАШЕЊУ ПОЖАРА ОД ПИЛОТА ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ: Припадници Хеликоптерског сервиса Српске на висини задатка (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama, može se vid‌eti kako pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske u dva navrata raspršuju vodu, dok helikopter Oružanih snaga BiH tek prikuplja vodu.

- Iako izražavamo neizmernu zahvalnost svim učesnicima u gašenju požara, činjenica je da Oružane snage BiH nemaju kapacitet da se adekvatno nose s ovakvim situacijama, onako kako to čine u Helikopterskom servisu Republike Srpske.

U ovim vanrednim okolnostima, nedopustivo je da političari poput Elmedina Konakovića i Zukana Heleza obmanjuju javnost tvrdnjama da su sve jedinice unutar BiH sposobne samostalno savladati ovakve izazove.

(Vrbasmedia)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!