KONAKOVIĆ NASTAVIO GDE BISERA STALA : Analitičari oštro o istupima ministra spoljnih poslova BiH u NJujorku

S. MIŠLjENOVIĆ

26. 09. 2024. u 06:15

IZLAGANjE ministra inostranih poslova BiH Elmedina Konakovića na sastanku ministara spoljnih poslova Pokreta nesvrstanih zemalja U Njujorku je nastavak samostalnih istupa sarajevski političari u svetu, gde bez usglašenih stavova u zajedničkim institucijama BiH pred svetskom javnošću proizvoljno plasiraju laži o srpskom narodu, ratnim dešavanjima u BiH, gde su samo Bošnjaci žrtve, a srpske žrtve su incidenti.

КОНАКОВИЋ НАСТАВИО  ГДЕ БИСЕРА СТАЛА : Аналитичари оштро о иступима министра спољних послова БиХ у Њујорку

Foto. Printskrin/Jutjub

Konaković je, kako kažu sagovornici "Novosti", nastavio da sprovodi ratnu bošnjačku politiku i ratne ciljeve Sarajeva, gde prosto mora Srpsku i Srbiju ocrniti na svakom koraku. Ovo su pre Konakovića, kako kažu, radili u BiH diplomatiji sarajevski kadrovi Bisera Turković, Zlatko Lagumdžija i Sven Alkalaj, a sad i Konaković.

Srđan Perišić, profesor geopolitike, kaže da se bošnjačka politička elita i 30 godina od završetka rata u BiH drži ratnih ciljeva koje je postavio Alija Izetbegović.

- Bošnjački političari traže podršku Zapada u ratnoj politici i ciljevima, a to je da su Srbi loši momci da se kažnjava Srpska i njeni političari. Bošnjaci, nažalost, imaju podršku SAD i nije čudno što je Konaković u Njujorku optuživao Srbe za agresiju - ističe Perišić.

Bojan Šolaja, politički analitičar, kaže da bošnjački političari vode spoljnu politiku bih koju je napisala Stranka demokratske akcije.

Srbi agresori

ELMEDIN Konaković je u Njujorku uporedio trenutnu situaciju u Palestini sa stradanjem civila u BiH pri tom u prvi plan stavljajući bošnjačke žrtve. Istakao je i kako će se u Palestini ponoviti tzv. srebrenički scenario što mu je bio argument da optuži, srpske snage za kako je rekao "ubistvo gotovo 8.400 civila" i agresiju u kojoj je kako navodi učestvovala i Srbija.

- Konstantno imamo iskakanje bošnjačkih političara iz zakonskih okvira kada je spoljna politika BiH u pitanju a po Ustavu samo je PBiH nadležno za spoljnu politiku. U BiH nema usaglašenih stavova po pitanju spoljne politike - istakao je Šolaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

ŠEK ŠOKIRAO CEO SVET: Amerikanci neće uzeti zlato na Olimpijskim igrama 2028! Ovi timovi mogu do postolja!