KONFERENCIJA „DIGITAL 2024“ Jelena Trivan: Kulturna dominacija Srbije i poslovna dominacija Telekom Srbija grupe u regionu

Promo

26. 09. 2024. u 18:12

Kompanija m:tel i cela Telekom Srbija grupa imaju ključnu ulogu u tehnološkom i ekonomskom napretku regiona, izjavila je generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan u razgovoru „1 na 1“ u okviru regionalne konferencije „Digital 2024“, koji je organizovan zbog njenog jedinstvenog iskustva u oblasti telekomunikacija i filmske produkcije.

КОНФЕРЕНЦИЈА „ДИГИТАЛ 2024“  Јелена Триван: Културна доминација Србије и пословна доминација Телеком Србија групе у региону

Foto: Mtel PR

Tokom razgovora, Trivan je posebno istakla strateški značaj širenja na regionalnom nivou, podsjetivši da je kupovina Telekoma Srpske najveća investicija Republike Srbije u inostranstvu.

Govoreći o iskustvu u izdavaštvu i filmskoj produkciji, Trivan je naglasila da Srbija ima najozbiljniju književnu scenu i najuticajniju kinematografiju što je rezultat ulaganja i države Srbije i Telekoma, te da se sa „kulturnom dominacijom“ ne smije stati niti smanjivati budžet za te namjene.

- Nijedan filmski ili televizijski festival nije zamisliv bez naše produkcije i zahvalna sam što sam odigrala veliku ulogu u tome. U regionu, naša grupa je najveća i vodeća, baš kao što je i m:tel vodeći u BiH. U trenutnim političkim i ekonomskim okolnostima, rezultati m:tel-a su i za eksperte nezamislivi. Mi smo kompanija bez evra duga prema dobavljačima, koja sve investicije finansira iz sopstvenih prihoda, bez zaduživanja. Jednom rečju, ispunila sam ono što sam pre tri godine rekla: možda nisam iz sfere telekomunikacija, ali znam da pravim pare i vodim kompaniju“, rekla je Trivan što je ispraćeno velikim aplauzom učesnika konferencije.

Pored uspjeha u poslovanju, Trivan je podsjetila da je m:tel na prošlogodišnjoj konferenciji „Digital 2023“ osvojio regionalnu nagradu za najbolju društveno odgovornu kompaniju. „Od kada sam došla na čelo Telekoma Srpske, odnosno m:tel-a, uz sve vidove podrške sportu i kulturi, posebnu pažnju posvećujemo pomoći ugroženim kategorijama stanovništva. Celo društvo Republike Srpske, ali i BiH se oslanja upravo na privrednu snagu m:tel-a“, izjavila je Trivan i najavila novu kampanju podrške obrazovnim institucijama, potvrdivši da će m:tel nastaviti ulagati u razvoj zajednice i budućih generacija.

Konferencija „Digital 2024“ okupila je vodeće stručnjake iz oblasti digitalnih tehnologija, pružajući priliku za razmjenu ideja i predstavljanje inovativnih rješenja za unapređenje digitalne infrastrukture regiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

RUSI SRAVNJUJU UGLEDAR SA ZEMLJOM: Grad je opkoljen - ovo su poslednji trenuci (VIDEO)