POČELA NOVA AKADEMSKA GODINA NA TREBINJSKIM FAKULTETIMA: Veći broj brucaša nego prošle godine

D.Curać

02. 10. 2024. u 09:30

NA trebinjskim fakultetima, koji rade u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu, počela je nova akademska godina, a ovog oktobra je veći broj brucoša u odnosu na prethodne godine.

ПОЧЕЛА НОВА АКАДЕМСКА ГОДИНА НА ТРЕБИЊСКИМ ФАКУЛТЕТИМА:  Већи број бруцаша него прошле године

D. Curać

Veći broj studenata prve godine je na Fakultetu za proizvodnju i menadžment i Akademiji likovnih umetnosti.

- Zbog većeg interesovanja za trebinjsku Akademiju, resorno ministarstvo je odobrilo upis više studenata od prvobitno planiranog. Upisano je 18 brucoša koji dolaze iz 11 gradova i četiri zemlje regiona. Pošto je nakon upisnih rokova ostao jedan broj neupisanih, koji su položili prijemni ispit, upućen je zahtev nadležnima da se broj primljenih na ovu visokoškolsku ustanovu proširi - rekao je Veselin Brković, dekan trebinjske Akademije likovnih umetnosti.

Na Fakultetu za proizodnju i menadžment u Trebinju u ovoj akademskoj godini je ukupno 31 student prve godine, a više od polovine je upisano na novi smer inženjerstvo informacionih sistema i tehnologija.

U ovoj visokoškolskoj ustanovi navode da je, nakon otvaranja novog smera, znatno veći broj zainteresovanih za studiranje na Fakultetu za proizvodnju i menadžment, koji je proteklih godina upisivao manje od 20 svršenih srednjoškolaca.

Visoka škola

NA Visokoj školi za turizam i hotelijerstvo u Trebinju akademska godina počinje sledeće nedelje, u ponedeljak 7. oktobra.

Na studijskom programu agromediteranska proizvodnja, koji u Trebinju radi u okviru Poljoprivednog fakulteta Istočno Sarajevo, u ovu akademsku godinu upisano je 16 studenata prve godine, od 20 mesta koliko je bilo planirano, što je, kako navode, na prošlogodišnjem nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

IMALA TEMPERATURU 6 MESECI: Niko nije znao šta joj je, aonda su joj saopštili strašne vesti