UZEO MITO OD 94.000 KM: Sud BiH potvrdio optužnicu Denisu Stojnoću, MMA borcu iz Sarajeva

S. MIŠLjENOVIĆ

11. 10. 2024. u 23:15

SUD BiH potvrdio je optužnicu protiv poznatog MMA borca i ugostitelja Denisa Stojnića (44) iz Sarajeva, a koja ga tereti da je uzeo oko 94.000 KM od stranih državljana kako bi im, koristeći počasnu legitimaciju Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA), omogućio da ne budu proterani iz BiH.

УЗЕО МИТО ОД 94.000 КМ: Суд БиХ потврдио оптужницу Денису Стојноћу, ММА борцу из Сарајева

foto v mitrić

Kako je saopšteno iz Suda BiH, Stojnića terete za krivična dela primanje mita ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

- Optuženi se, između ostalog, tereti da je od 3. marta 2021. do kraja oktobra 2022. godine na području Kantona Sarajevo u nameri sticanja imovinske koristi, koristeći počasnu legitimaciju OBA, kao i stalnim neposrednim i posrednim kontaktima s nekadašnjim direktorom OBA, Osmanom Mehmedagićem Osmicom, od istih zahtevao i primio novčane iznose od 25.000 evra i 24.000 KM - saopšteno je iz Suda BiH.

Na taj način optuženi je koristio svoj uticajni položaj prema Mehmedagiću kao službenom licu u BiH da u svojstvu direktora OBA BiH naredi pokretanje nove procedure bezbednosnih provera unutar službe i utiče da izvršene provere ukažu da navedena dva strana državljanina ne predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost i time ne budu proterani ili udaljeni iz BiH.

Negira sve optužbe

DENIS Stojnić se oglasio povodom optužbi i poručio da je nakon hapšenja, pre dve godine bio bez dokaza optužen za međunarodnu prostituciju, zbog čega je izgubio ugovor sa drugom najjačom borilačkom MMA organizacijom.

- Po automatizmu je ta gnusna optužba ukinuta, a meni je naneta nemerljiva šteta i to se odrazilo na moju sportsku i poslovnu karijeru - naveo je Stojnić.

Ranije je iz Tužilaštva BiH saopšteno da je Stojnić novac uzeo od tri lica, odnosno od još jedne osobe je uzeo 20.000 KM, kako bi iskoristio svoj uticaj i položaj te posredovao da se navedenim osobama ukinu izrečene mere o postojanju sigurnosne smetnje za pristup tajnim podacima, odnosno mere kojima su proglašeni pretnjom za javni poredak, javni red i mir BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLOVI NAPUSTILI BEOGRAD: Do meča sa Švajcarcima ostao još samo jedan dan (FOTO)