''TO NE MOŽE DA PROĐE'' Dodik jasan: U Srpskoj ne postoje kampovi u kojima Rusi obučavaju mlade

Novosti online

24. 10. 2024. u 15:31

PREDESEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je priča da u Srpskoj postoje kampovi za obuku obična laž, kojoj se pridružila i ambasada SAD u BiH, i istakao da će u subotu organizovati sastanak svih zvaničnika i nadležnih službi da bi to i dokazao.

ТО НЕ МОЖЕ ДА ПРОЂЕ Додик јасан: У Српској не постоје кампови у којима Руси обучавају младе

Foto: Szilard Koszticsak/MTI via AP

On je novinarima u Kazanju, gde prisustvuje samitu BRIKS-a, rekao da će da obavesti i Rusiju o lažima koje se plasiraju protiv Republike Srpske.

- Demantujem da postoje kampovi. To nikada nije bila naša aktivnost. Sve ono što su nam do sada govorili bila je laž - rekao je Dodik povodom saopštenja ambasade SAD u BiH da su zabrinjavajući izveštaji iz Moldavije o postojanju kampova u Srpskoj u kojima Rusi obučavaju mlade za izazivanje nereda.

On kaže da je sazvao u subotu sastanak velikog formata u Istočnom Sarajevu, na kojem će se razmatrati ova situacija.

- Pozvao sam sve predstavnike Oružanih snaga, Ministarstva odbrane sa nivoa BiH, Ministarstva bezbednosti, predstavnike Policije, predsednika Vlade, člana Predsedništva, poslanike, delegate, predstavnike Civilne zaštite i druge - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, laž o kampovima ima za cilj da održi negativnu priču o Republici Srpskoj i pruži priliku muslimanima da i dalje klevetaju i lažu, kao što to radi ministar inostranih poslova BiH Elmedin Konaković.

- On je izjavio kako sam ja došao ovde da sa (predsednikom Rusije) Vladimirom Putinom pravim plan za rušenje BiH. Rusija stoji samo iza Dejtonskog sporazuma. Veoma smo dobro razumeli šta znači stajati iza Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ruski stav je da stoji iza teritorijalnog integriteta BiH. Mi to dobro razumemo - rekao je Dodik.

On smatra da Konaković to radi samo da bi pobegao od priče o svojoj vezi sa narko-kartelima, i da sada u Sarajevu izmišljaju i ovakve laži.

- Oni sami sebe napadaju lažima i mržnjom prema Srbima. Sve ovo što oni čine u pogledu satanizacije polako jenjava. Ambasador (SAD) Majkl Marfi je uhvaćen ponovo u laži i potpuno je diskreditovan da bude neki ozbiljni predstavnik. Zato i organizujemo sastanak da upoznamo svetsku ali i američku javnost koliki je on lažov - rekao je Dodik.

Ukazuje i na činjenicu da je mnogo militantnih poslanika u Evropskom parlamentu koji laž prihvataju kao istinu, i da će i ovu pokušati da iskoriste protiv Srba, navodeći da se sve radi po isprobanom principu i da je izveštaj naručen iz Moldavije.

- Prosto je neverovatno da to ima služba iz Moldavije, a da to nema Obaveštajna služba BiH, službe Nemačke, Srbije, Francuske, Velike Britanije, nema ni CIA, samo ima Moldavija. Marfi je jedino bio zabrinut kada je smišljao ovu laž. Sada se oseća bolje jer je smislio još jednu podvalu Srbima. To ne može da prođe - rekao je Dodik.

Kaže da to nije prvi put da se laže o kampovima u Republici Srpskoj, i dodaje da je to već radio bivši ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić.

- Neka nam pokažu gde se nalazi taj kamp, mi ćemo ga sravniti sa zemljom. Samo neka nam pokažu gde je. Nećemo da oklevamo. Ne mogu ništa ni da pokažu kada lažu - rekao je Dodik i dodao da su u BiH postojali kampovi, ali isključivo u Federaciji, i da su se u njima obučavali militanti.

Za te kampove on kaže da su osnovani u Federaciji BiH odmah po završetku rata, kao i da su ih formirale vehabije.

- Ovo što sada rade je blefiranje i pokušaj američke ambasade da skrene pažnju sa činjenice da smo mi danas ovde u Kazanju i da naprave negativnu atmosferu pred dolazak predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen u BiH, kao i da na taj način pokušavaju da održe još jednu laž koja će se provlačiti kroz evropske izveštaje o stanju na Balkanu - rekao je Dodik.

BONUS VIDEO: DODIK PORUČIO: Bez snažne Srbije, koju vodi Vučić, nema ni opstanka RS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIO JE PRVA HIV POZITIVNA OSOBA U JUGOSLAVIJI: Član grupe EKV je prema rečima svojih prijatelja živeo i umro kao anđeo