SLAVSKE SVEČANOSTI U UGLJEVIKU: Sećanje na div junake

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

26. 10. 2024. u 21:02

Na gradskom trgu u Ugljeviku, uoči slave ove opštine – Svete Petke Paraskeve, služen je parastos za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske /VRS/ iz ovog kraja.

СЛАВСКЕ СВЕЧАНОСТИ У УГЉЕВИКУ: Сећање на див јунаке

foto V mitrić

Vence i cveće položili su porodice, saborci, predstavnici lokalne vlasti, Trećeg pešadijskog /Republika Srpska/ puka, Policijske stanice Ugljevik, Rudnika i termoelektrane "Ugljevik" i lokalnih udruženja.

Predsednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković podsetio je da se svake godine uoči krsne slave opštine Ugljevik odaje počast poginulim borcima.

-Nikada ne smemo zaboraviti žrtvu naših poginulih saboraca, jer oni su dali svoje živote da bi srpski narod danas živio u miru i slobodi-rekao je Marinković.

Ugljevik je,  istakao je Marinković,  dao veliku žrtvu za stvaranje Republike Srpske.

Zamenik načelnika Ugljevika Vanja Zekić rekla je da se u ovoj podmajevičkoj opštini neguje sećanje na poginule borce VRS.

-Slava je prilika da se podsetimo njihovog podviga ali i da sećanje na njih prenosimo mlađim naraštajima-rekla je Zekićeva.

Sutra će u hramu Svete Petke Paraskeve mitropolit zvorničko-tuzlanski Fotije služiti liturgiju uz sasluženje sveštenstva ugljevičkog. Nakon liturgije litija će krenuti ulicama Ugljevika gde će ispred zgrade opštine biti rezanja slavskog kolača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA NIJE U REDU SA TIM?: Čuveni teniser otkrio kada bi Novak Đoković mogao da završi karijeru