OBELEŽEN DAN BORACA REPUBLIKE SRPSKE U UGLJEVIKU: "Naša dužnost i obaveza je da se sećamo onih koji su položili živote za slobodu"
ČLANOVI Predsedništva ugljevičke Boračke organizacije sa načelnikom Ugljevika, Vasilijem Perićem, položili su vence i cveće na centralno spomen-obeležje poginulim borcima ovog dela RS, kao i na spomen-statuu pukovniku Milanu Joviću na gradskom trgu, obeležavajući Dan boraca Republike Srpske.
Predsednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković čestitao je Dan boraca svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i podsetio da su oni "najzaslužniji za odbranu Srpske".
Načelnik Ugljevika Vasilije Perić čestitao je borcima odbrambeno-otadžinskog rata izrazivši zahvalnost na doprinosu stvaranja Republike Srpske i odbrani srpskog naroda na ovim prostorima.
- Naša dužnost i obaveza je da se sećamo svih onih koji su položili živote za slobodu srpskog naroda, da pomažemo njihove porodice i potomke, i da na ovaj način izrazimo zahvalnost svim borcima Vojske Republike Srpske za sve što su činili branivši srpski narod - rekao je Perić.
U proteklom ratu je sa područja opštine Ugljevik poginuo 301 borac, a 648 ih je ranjeno.
Preporučujemo
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (0)