OD SUŠENE AJKULE DO LOVA NA UGORE U ISTRI: Gordon Remzi, svetski poznati kuvar, o trećoj sezoni serijala "Skriveni ukusi sveta"
NAJBOLjI kuvar među avanturistima, vlasnik 12 Mišlenovih zvezdica, ali i nominacije za nagradu Emi kao i priznanja BAFTA, britanska TV zvezda Gordon Remzi (54), od 29. avgusta, vratio se na kanal Nacionalna Geografija, sa trećom sezonom kulinarskog serijala "Skriveni ukusi sveta" (nedeljom u 21.00).

Foto Nacionalna geografija
Remzija smo voleli da mrzimo u "Paklenoj kuhinji", gubili smo apetit uz njegove "Kuhinjske košmare", i preznojavali se sa sirotim vlasnicima hotela dok im je u svom rijalitiju "Hotel iz pakla" delio lekcije iz ugostiteljstva. Ipak, u novoj emisiji, Gordon nas već treću sezonu oduševljava putopisnim zapisima iz raznih kutaka naše planete u kojima je našao inspiraciju za svoju "kuhinju", a gledaocima omogućio da otkriju kulture i običaje o kojima nisu ni sanjali.
- Ove godine sam posebno zadovoljan emisijom zbog toga što u većini zemalja koje smo posetili nikada nisam bio. Na "meniju" su nam se ovog puta našli specijaliteti prelepih i jedinstvenih zemalja poput Portorika, Portugala, Hrvatske, Islanda, Meksika, Teksasa. Zaista smo napravili pravi gurmanski urnebes - poručio je poznati kuvar, dodajući da će neke od ukusa koje je poneo sa ovog TV putovanja pamtiti celog života.
- Kada upoznajete kuhinju nekog naroda, u stvari oktrivate mnogo o kulturi, tradiciji i običajima tog naroda. Kada odemo u neku zemlju, mi tada sve radimo kao što to rade ljudi koji tu žive. Zemlja koja mi je bila pravo otkrovenje, baš zbog toga što se nalazi u Evropi, a za mnoge je prava egzotična destinacija, je Hrvatska. Tu sam sa poznatim hrvatskim kuvarom Davidom Skokom pecao ugore i probao sjajnu paštetu od ove ribe.
Nisam mogao da verujem da taj tip ribe može dati takvu poslasticu. Naravno, za sve su zaslužni trikovi istarskih kuvara koji sa morem žive već vekovima - ne krije Remzi oduševljenje našim komšilukom, a mi se nadamo da će se u nekom od narednih serijala otisnutu u avanturu i put Srbije.
Do tad, u novim epizodama aktuelne sezone gledaocima donosi neke od najneobičnijih "zalogaja" sa svih meridijana sveta. A evo koji je najteže, a koji najslađe "progutao".
- Islandski specijalitet fermentisanu ajkulu najduže ću pamtiti, jer se najteže "spira sa jezika". U principu, to je šunka od posebnog tipa ajkule čije je meso u sirovom obliku, pa čak i posle regularne termičke obrade otrovno. Izaziva simptome poput pijanstva.
Mene baš nije preterano oduševio, ali me je zato raspametio islandski paprikaš od jelena. Senzacionalan ukus - zaključuje Remzi.

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)