GLAVOM DO NOVE PREDNOSTI: Srbija ima najvišu selekciju i najbolji učinak u skoku od svih na EURO 2024

Z. Ćorović

15. 06. 2024. u 09:00

ZOVU se „orlovi“ – izgledaju kao jablanovi. Evro nije ni počeo, a naši reprezentativcu su osvojli titulu prvaka u jednoj prestižnoj kategoriji – sa prosečnih 186 centimetara imamo najvišu selekciju od svih 24 koje učestvuju na šampionatu u Nemačkoj.

ГЛАВОМ ДО НОВЕ ПРЕДНОСТИ: Србија има највишу селекцију и најбољи учинак у скоку од свих на ЕУРО 2024

FOTO: FSS

Natprosečna fudbalska visina (nadamo se i inteligencija) morala bi da bude jedno od naših najjačih oružja protiv rivala u Grupi C, prvo Engleza u nedelju, pa onda i Slovenaca (20. jun) i Danaca (25. jun). Da letimo i preletimo sve i u odbrani i u napadu.

Verovatno ćemo se najviše naskakati u premijeri sa Albionim, jer njihovi igrači, iako su tehnički i brzinski napredovali meteorskom brzinom u poslednjoj deceniji, i dalje vole da se laktaju i razmeću u vazdušnim duelima. Imaju oni i te kako „konje za trku“ i na
tom polju, od Kejna do Stonsa.

Naravno. mi se uzdamo u naše brojne skakače i da će neko od njih bar jednom „zakucati“ u Pikfordovu mrežu. Imamo ih na pretek - „razbijače“ Mitrovića i Vlahovića, nedavno su na prijateljskim mečevima protiv Austrije i Švedske golove glavom postizali Pavlović i Sergej Milinković-Savić, ranije su to radili i Milenković, Babić...

Koliko smo jaki u ofanzivnom skoku, govori još jedan statistički rekord: 33 odsto golova Srbija je u kvalifikacijama postigla glavom, čak pet od 15 na osam utakmica, što je najveći procenat od svih ekipa.

I kada ove naše momke gledate na treningu – zaista imponuju stasom i pojavom. Snažni, vižljasti, pa uz to, kada neki od njih što vole da podignu i zavrnu šorceve poput Ducija
Vlhovića, jasno se ocrtava svaki mišić na nogama. Za razliku od njih, kapiten Dušan Tadić često voli da skine majicu i pohvali se isklesanim trbušnjacima, dok je Nemanja Gudelj na telo vreteno naslikao brojne atraktivne tetovaže.

Naš najviši reprezentativac je golman Vanja Milinković-Savić sa 202 centimetara, slede njegove kolege sa rukavicama Đorđe Petrović (195 cm) i Predrag Rajković (194). Imamo prave „solitere“ i u odbrani. Predvodi ih Nikola Bleki Milenković (195 cm), za dlaku su niži Strahinja Pavlović i Srđan Babić (194), Miloš Veljković i Nemanja Stojić su stali na 190, tu su negde i Zvezdin štoper Uroš Spajić (188), kao i naš najviši vezista Sergej Milinković-Savić.

Idealnu visinu za napadače (190 centimetara) ima naš udarni tandem Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović. Eto, baš je Mitar čuvenim trzajem postigao onaj istorijski gol u Lisabonu, posle koga smo skakali do neba od sreće.

Neka nam ta i druge naše čvrste glave donesu neku sličnu radost i na ovom, toliko dugo čekanom Evropskom prvenstvu.
 

12 „orlova“ u Ligama petice

SRBIJA mođe da se pohvali još jednim lepim podatkom – imamo 12 igrača koji igraju u najjačim Ligama petice.

To su: Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi), Vanja Milinković-Savić (Torino), Nikola Milenković (Fiorentina), Nemanja Gudelj (Sevilja), Miloš Veljković
(Verder), Filip Kostić, Dušan Vlahović (Juventus), Ivan Ilić (Torino), Lazar Samardžić (Udineze), Saša Lukić (Fulam) i Luka Jović (Milan).

BONUS VIDEO: NASTAVLjA SE MISIJA EURO 2024: Orlovi u dobrom raspoloženju na drugom treningu u Auzburgu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)