ŠTA JE SAD PA "SNIKOMETAR"? Ovaj uređaj je odlučio da se desi najveća senzacija na Evropskom prvenstvu u fudbalu

Filip Milošević

17. 06. 2024. u 20:18

Reprezentacija Slovačke napravila je prvo izenanađenje na EURO 2024 pošto su pobedili Belgiju sa 1:0 u okviru grupe D.

ШТА ЈЕ САД ПА СНИКОМЕТАР? Овај уређај је одлучио да се деси највећа сензација на Европском првенству у фудбалу

FOTO: Tanjug/AP

Ovaj meč će ostati upamćen i po jednom detalju kada je Belgiji poništen drugi gol na meču u 86. minutu kada je Romelu Lukaku bio strelac.

Naime, krilo Belgije, Luis Openda je pri trčanju dotakao loptu rukom, zatim probio po levom krilu terena i poslao loptu Lukakuu koji je matirao golmana Slovačke. Međutim VAR je intervenisao i gol je poništen.

Pre turnira je najavljeno da će se ''Snikometar'' koristiti tokom Eura 2024, a pri kontaktu lopte sa rukom Opende Snikometar je prvi put i korišćen.

Šta je Snikomentar? Sada ćemo vam to i objasniti.

To je tehnologija koja se koristi u kriketu, detektuje zvučne frekvencije i pomaže da se utvrdi da li su dva objekta došla u kontakt jedan sa drugim.

Prvi put je uveden u kriket 1990-ih, gde gledalac može da analizira zvuk i video reprize kako bi utvrdio da li je lopta udarila palicu.

Sada se ta tehnologija koristi i na EURO 2024, baš zbog ovakvih situacija. Da snikometra nije bilo, Belgija bi slavila pogodak. 

BONUS VIDEO: ORI SE FANZONA: Veseli se srpski rode odzvanja Nemačkom


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)