KAKAV USPEH AUSTRIJE: Prošlo je 46 godina od kako su ovo uradili prvi put

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

25. 06. 2024. u 20:38

FUDBALSKA reprezentacija Austrije napravila je veliki uspeh, pošto je grupnu fazu Evropskog prvenstva završila na prvom mestu na tabeli i uradila nešto što je čekala 46 godina.

КАКАВ УСПЕХ АУСТРИЈЕ: Прошло је 46 година од како су ово урадили први пут

FOTO: Tanjug/AP

Naime, izabranici Ralfa Ragnika su prvi put od 1978. godine grupnu fazu nekog velikog takmičenja završili na poziciji broj jedan. Tada su na Svetskom prvenstvu iza sebe ostavili Brazil, Škotsku i Iran.

Kada je u pitanju EURO 2024 Austrija je osvojila šest bodova. Na drugom mestu nalazi se Francuska sa pet, Holandija je osvojila četiri, a Poljska samo jedan.

Do sad su prolaz u osminu finala Evropskog prvenstva obezvedili Nemačka, Švajcarska, Španija, Italija, Austrija, Francuska i Portugal.

Podsetimo, ovog utorka meč igra i reprezentacija Srbije. Duel "orlova" i Danske možete pratiti uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, nisu se dobro proveli

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)