"STVARALI SMO ŠANSE, ALI MORAMO BOLJE DA IH KORISTIMO": Selektor Engleza veruje u uspeh tima

Novosti online

26. 06. 2024. u 10:46

Fudbalska reprezentacija Engleske odigrala je bez golova meč sa ekipom Slovenije u poslednjem, trećem kolu grupe C na stadionu u Kelnu.

СТВАРАЛИ СМО ШАНСЕ, АЛИ МОРАМО БОЉЕ ДА ИХ КОРИСТИМО: Селектор Енглеза верује у успех тима

Foto: Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt rekao je da je njegov tim imao dosta problema pre početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ali je dodao da veruje u dobar rezultat na kontinentalnom šampionatu, prenose britanski mediji.

U drugom meču trećeg kola grupe C, selekcije Srbije i Danske su takođe igrale bez golova. Engleska je osvojila prvo mesto u grupi C sa pet bodova. Danska i Slovenija su sakupile po tri boda, dok je Srbija završila takmičenje na EP na poslednjem mestu sa dva boda.

FOTO: Tanjug/AP

Engleska, Danska i Slovenija će igrati u osmini finala EP.

- Mislim da smo mnogo unapredili igru sa loptom. Dobro smo otvarali akcije, vidi se naporan rad, ali nam još nedostaje završnica. Fudbaleri koji su igrali u drugom poluvremenu su odradili dobar posao. Pokušali smo ofanzivnim zamenama da dođemo do pobede - rekao je Sautgejt.

Selektor Engleske pohvalio je Kola Palmera, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu.

- Bio je veoma dobar. Stvarao je šanse, trudili smo se da mu omogućimo da postigne gol u finišu. I nije samo on uneo svežu krv, već i ostali mladi igrači Entoni Gordon i Kobi Mejno. Bilo je mnogo dobrih stvari na kojima možemo da gradimo igru - dodao je selektor Engleske.

Britanski mediji navode da se fudbaleri Engleske nalaze u lakšoj polovini žreba na EP.

- Ne bi trebalo da nas zavede to u kojoj smo polovini žreba. Imali smo mnogo problema pred početak EP, ali sada sve dolazi na svoje mesto. Način na koji smo se branili je veoma pozitivna stvar i na tome ćemo da gradimo samopouzdanje. Stvarali smo i šanse, ali moramo da ih koristimo - zaključio je Sautgejt.

BONUS VIDEO DAN POSLE: Pola tima Srbije izašlo na trening posle remija sa Slovenijom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)