STRANAC NIJE DOBRO REŠENJE! Iskusni stručnjak Milovan Rajevac o tome ko treba da vodi reprezentaciju Srbije

Z. Ćorović

30. 06. 2024. u 16:01

STRANI trener nije najbolje rešenje za selektora Srbije. Naš poznati stručnjak Milovan Rajevac (70) uveren je da treba u svemu da se oslonimo na spostvene snage, pre svega kada je struka u pitanju. U brojnim polemikama posle neuspeha na EP u Nemačkoj, Rajevac se neopravdano nije našao u najužem krugu kandidata za mogućšeg naslednika Dragana Stojkovića Piksija, iako od svih u si-viju ima najveći uspeh - osvojeno peto mesto sa Ganom na SP 2010. u Južnoj Africi. Ipak, u razgovoru za "Novosti", on nije hteo da priča o sebi i svojoj eventualnoj kandidaturi.

СТРАНАЦ НИЈЕ ДОБРО РЕШЕЊЕ! Искусни стручњак Милован Рајевац о томе ко треба да води репрезентацију Србије

FOTO: N. Paraušić

- Videćemo da li će Piksi ostati ili ne, kao selektor nas je odveo na dva velika takmičenja - kaže Rajevac. - Nije bilo tako loše ni na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, niti neočekivano i ne treba sada od svega praviti rijalitije i preterivati sa kritikama. Nažalost, mi znamo da budemo takvi, da idemo iz krajnosti u krajnost. Zbog toga neki naši dobri treneri nisu ni hteli da budu selektori. Mi smo ozbiljna fudbalska zemlja i uvek smo imali i stvarali igrače, i stručnjake, koji su na najvišem nivou, zbog čega su cenjeni u Evropi i svetu. Ukoliko bude promena, svi treba da stanemo iza selektora i pružimo mu maksimalnu podršku, na svim nivoima.

Rajevac se ne slaže da bi strani stučnjak bio najbolje rešenje za novog selektora "orlova".

- Imali smo strance trenere i u klubovima, bilo ih je i u reprezentaciji. Uglavnom se nisu najbolje snalazili jer nisu najbolje upoznati sa našim mentalitetom i fudbalskim karakteristikama ovde. Zato sam za to da naš, domaći stručnjak vodi reprezentaciju jer najbolje poznaje igrače, navike. Sigurno nije lako biti selektor Srbije zbog stalnog pritiska javnosti i velikih očekivanja, ali sam uveren da mi imamo stručnjake da odgovore izazovima. Treba gledati u budućnost i u svemu tražiti najbolja rešenja. Videli ste kako je na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj sve na najvišem nivou, od organizacije do kvaliteta reprezentacija. Srbija ima kvalitet da u svemu parira i bude deo te elite.

Ponovio je bivši selektor Gane i trener nekoliko naših klubova da Srbija ne treba da brine za budućnost.

- Mi smo izuzetno talentovana sportska nacija, u fudbalu uvek iskoče neki novi, mladi igrači koji obećavaju. Znam to iz iskustva. Kada sam bio trener Vojvodine, svi su mi govorili: kako misliš da igraš sa klincima, jer sam u prvi tim uvrstio sedamnaestogodišnjeg Tadića i osamnaestogodišnjeg Kačara. Pa smo igrali Evropu, što se desilo i sa Borcem iz Čačka, sa Lazovićem i Milunovićem, tek što su stasali za seniorski fudbal. I sa njima smo u Kupu UEFA dočekali Ajaks na Partizanovom stadionu... - kaže Rajevac

Nema podele na stare i mlade

KAO što igrače ne treba deliti na mlade i stare, već na dobre i loše, tako Rajevac svrstava i fudbalske trenere.

- Mene su stavili u stariju grupu, ali ne uzimam ozbiljno te priče. Pa evo, u košarci selektor Srbije je Svetislav Pešić koji ima 75 godina i malo je falilo da prošle godine ponovo postane svetski prvak sa "orlovima".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)