FUDBALERI TURSKE RAZBESNELI NEMCE: Ovo nikako nisu smeli da urede

Novosti online

28. 06. 2024. u 19:40 >> 19:42

Fudbalska reprezentacija Turske se pobedom nad ekipom Češke rezultatom 2:1 u poslednjem kolu grupe plasirala u osminu finala Eura protiv Austrije i oduševila brojne navijače.

ФУДБАЛЕРИ ТУРСКЕ РАЗБЕСНЕЛИ НЕМЦЕ: Ово никако нису смели да уреде

FOTO: Tanjug/AP

Ali istovremeno je razbesnela domaćine Evropskog prvenstva. Razlog je to što je ona putovala avionom iz kampa u Hanoveru do Hamburga, gde je meč odigran, iako su dva grada udaljena samo 132 kilometra, kako piše pšortal "Indeh.hr".

Dakle, ponašala se neodgovorno. Pomenuta ruta bi se mogla brzo i sa više brige za životnu sredinu preći autobusom ili vozom. Nemci su ludi za ovim jer UEFA promoviše aktuelni Evro kao ekološki najodrživiji evropski šampionat u istoriji. Verner Reh iz Nemačke federacije za zaštitu životne sredine i prirode prokomentarisao je potez Turaka na sledeći način.

- Potpuno besmisleno i nepotrebno - rekao je Reh.

FOTO: Tanjug/AP

Reakcija Renea Švarca iz građanske inicijative za smanjenje zagađenja vazduha u Hamburgu i Šlezvig-Holštajnu je u istom tonu. Ovako je govorio o kratkom i nepotrebnom letu turske reprezentacije.

- Ovo je apsolutno neprihvatljivo. U Hamburgu električni automobili ne smeju ni da se voze do stadiona, tako da navijači koriste javni prevoz, a reprezentacija Turske tada putuje tako kratku udaljenost avionom - rekao je Švarca.

Šef turnira Martin Kalen imao je sličan kometar.

- Skoro svi timovi putuju na Evro autobusom i vozom. Timovi imaju bazne kampove u blizini mesta, što takođe u velikoj meri smanjuje emisije. ali su se vratili autobusom - rekao je Kalen.

BONUS VIDEO  FRKA, ALI NE VELIKA: Manji požar u metro stanici kod koje su okupljeni srpski navijači u Minhenu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)