"VIKINZI" U GROTLU: Domaća Nemačka igra protiv Danske večeras (21.00) u osmini finala EP

S. Rajić

29. 06. 2024. u 10:00

NASTAVAK juriša ka 28 godina čekanoj tituli. Nemačka, trostruki prvak, pred domaćim navijačima i punim tribinama "Signal Iduna parka" u grotlu Dortmunda, večeras (21.00) ima imperativ da usreći simpatizere u okršaju osmine finala Evropskog prvenstva protiv Danske, sa kojom je Srbija remizirala u grupi (0:0), u meču odluke.

ВИКИНЗИ У ГРОТЛУ: Домаћа Немачка игра против Данске вечерас (21.00) у осмини финала ЕП

FOTO: Tanjug/AP

Sve osim prolaska "pancera" u četvrtfinale bilo bi posmatrano kao senzacija. Najpre su tu bila dva trijumfa u grupi protiv Škotske (5:1) i Mađarske (3:1), a tu je bio i remi sa Švajcarcima u poslednjem kolu grupne faze (1:1).

- Rizikovali smo protiv Švajcarske u završnim minutima. To je bio dobar test za nokaut-fazu. Isto tako i dobar znak da možemo da se vratimo iz minusa. Postoji specijalna konekcija u našem sastavu. To moramo da zadržimo. Po zakonu velikog turnira, svaki protivnik će biti sve teži i teži što dalje odmičeš kroz nadmetanje - optimističan je najmlađi selektor na kontinentalnoj smotri, 36-godišnji Julijan Nagelsman.

Naspram sebe, imaće najprijatnije iznenađenje sa prošlog EP, Dansku. Sada, Kristijan Eriksen i drugovi, uopšte nisu impresionirali u grupi, pošto su bez trijumfa, sa tri remija prošli dalje. Pored nas tu su bili Englezi i Slovenci.

- Pomešana su osećanja, jer nemamo pobedu, a to je najlepši osećaj na svetu. Ne smemo da se zadovoljimo time što smo prošli grupnu fazu, želimo više. Znamo da prekoputa sebe imamo snažnog protivnika - poručuje hrabro selektor Kasper Hjulmand.

Iskusni danski strateg veruje u svoje momke. Osvrnuo se i na psihološku stranu, koja im ide u korist.

- Moramo da verujemo u našu taktiku. Treba da im oduzmemo loptu, da im pokažemo ko smo i da budemo hrabri. To što smo autsajderi, pokušaćemo da pokrenemo u našu korist, jer će to biti dodatni pritisak na Nemačku. Ulazimo u meč relaksirani i pružićemo sve od sebe - konstatuje Hjulmand, strateg osvajača turnira 1992.

Od tri meča, nijedan remi

OVE dve ekipe tri puta su se sastajale na evropskim prvenstvima. Nemci su pobeđivali dvaput, 1988. (2:0) i 2012. (2:1), dok su izgubili 1992. (0:2). A poslednja dva međusobna duela završena su bez pobednika, identičnim rezultatom 1:1, 2017. i 2021. godine

Nemačka - Danska

14 učešća na EP 11

3 titule najveći uspeh 1 titula

2 1 0 8:2 skor na EP 2024. 0 3 0 2:2

J. Nagelsman selektor K. Hjumland

Međusobni skor: 28 15 5 8 55:38

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)