VREDE POLA MILIJARDE, A "PUCAJU" U PRAZNO: Francuzi do četvrtfinala bez gola iz igre

S. Rajić

02. 07. 2024. u 20:31

OFANZIVNI deo tima, vredan skoro pola milijarde evra (478 miliona prema specijalizovanom sajtu "Transfermarkt"), a golova nema. Sve granice apsurda probija reprezentacija Francuske na Evropskom šampionatu u Nemačkoj. "Petlovi" su postali jedina selekcija u istoriji prvenstava koja je došla do četvrtfinala bez ijednog pogotka iz igre! A tamo ih čeka Portugalija, meč je na programu 5. jula u Hamburgu.

ВРЕДЕ ПОЛА МИЛИЈАРДЕ, А ПУЦАЈУ У ПРАЗНО: Французи до четвртфинала без гола из игре

FOTO: Tanjug/AP

U četiri susreta imali su sreću da Veber u prvom duelu sa Austrijom (1:1), a potom i Fertongen preksinoć (1:0) pogode sopstvenu mrežu. Zapravo, jedini igrač koji se upisao u strelce iz redova Francuske bio je kapiten Kilijan Mbape, ali se bele tačke u remiju protiv Poljske (1:1). Totalno jalova navala viđena je u duelu sa Holanđanima (0:0).

Selektor Didije Dešan izvršio je male izmene na megdanu osmine finala, a iako na terenu nije bilo pomaka, izrazio je zadovoljstvo.

- Napredovali smo, a naši protivnici su bili jako oprezni. Uradili smo sve što smo mogli da stvorimo šanse, a imali smo ih više od Belgije, pa smo čekali onu pravu i pazili da ne upadnemo u zamku. Svidelo mi se to. Volim kada imamo mnogo šansi. Čak i kada ljudi očekuju da odemo u četvrtfinale treba ceniti momenat. Nismo samo pukli prstima i došli ovde. Čeka nas jako važna faza takmičenja. Autogol je bio, ali neko treba da šutne da bi se to dogodilo. Na Evropskom prvenstvu je veliki intenzitet - čini se da se nemušto brani Dešan i sam svestan da bi njegovi napadači trebalo da budu precizniji u gol-šansama.

U Kataru, u finalu Svetskog prvenstva 2022, špic Rendal Kolo Muani bio je tragičar, kada je promašio šansu u samom finišu drugog produžetka protiv Argentine, kod rezultata 3:3. Sada u Diseldorfu, ispao je junak uz veliku količinu sreće. Posle njegovog šuta Fertongen je savladao svog golmana.

- Vrlo sam ponosan na ekipu i veoma zadovoljan utakmicom koju smo odigrali i koliko smo truda uložili. Uspeli smo da ne primimo gol i mislim da treba da mirno proslavimo pobedu i fokusiramo se na sledeću utakmicu - konstatovao je Kolo Muani, 25-godišnji as PSŽ.

Bolje je pogoditi kasno 

VEZISTA francuske reprezentacije Adrijen Rabio uživao je zbog pogotka, koji je stigao tek u 86. minutu.

- Kada je tako kasno postignut gol, osetite pravo olakšanje. Mogli smo i ranije da zatresemo mrežu i spasemo sebe tenzija, ali je ovo prava satisfakcija kada se postigne gol ovako kasno - kaže Rabio, 29-godišnji vezista Juventusa.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)