NAJBOLJI PRERANO NA MEGDANU: Španija i Nemačka otvaraju seriju četvrtfinalnih susreta na EURO 2024

Novosti online

05. 07. 2024. u 12:51

SUDAR divova i finale pre finala. Teško je pronaći bolji opis današnjeg okršaja između Španije i Nemačke na "Štutgart areni" (18.00) u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Po svim parametrima, dva najbolja tima na takmičenju sudariće se prerano i prava je šteta to što će fudbaleri jednog tima morati da završe učešće na kontinentalnoj smotri.

НАЈБОЉИ ПРЕРАНО НА МЕГДАНУ: Шпанија и Немачка отварају серију четвртфиналних сусрета на ЕУРО 2024

FOTO: Profimedia

Rekorderi po broju (3) titula, timovi sa najviše postignutih golova, upućenih udaraca, tačnih dodavanja i svih ostalih zvrčki koje potvrđuju dominaciju na terenu, sastaju se četvrti put na evropskim prvenstvima. Španija trenutno vodi sa 2:1, zahvaljujući trijumfu (1:0) u finalu kontinentalnog šampionata održanog 2008. godine i blagi je favorit protiv domaćina kojem će u Štutgartu vetar u leđa davati desetine hiljada navijača.

"Crvena furija" je silno stigla među osam najboljih, sa sve četiri pobede, uz gol-razliku 9:1, dok su "panceri" patili jedino protiv Švajcarske, ali su se spasli već viđenog poraza golom Fulkruga u smiraj krupne faze, pa onda rutinirali Dance u osmini finala. Sličnosti se nastavljaju i u stilu igre, motori i jednih i drugih su iskusni vezisti Rodri i Toni Kros, dok se u napadu treneri Nagelsman i De La Fuente oslanjaju na mlade i inspirisane ofanzivce.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Španci na brzonoga krila Jamala i Vilijamsa, Nemačka na kreativce Musijalu i Virca. Čvrstina u odbrani, može biti blagi adut domaćih, kao i iskustvo Manuela Nojera u odnosu na Unaija Simona.

- Nemačka je fantastičan tim, ima neke od najboljih igrača na svetu i veoma su organizovani i disciplinovani. Ali oni će se susresti sa timom koji je veoma posvećen, dobro organizovan, teško nas je pobediti, gladni smo. Za uspeh, znam da je to kliše u fudbalu, presudni su mali detalji - jasan je selektor Španije Luis de la Fuente.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Posle tri uzastopna neuspeha na velikim takmičenjima, "elf" je krenuo u uspon pod palicom Julijana Nagelsmana, briljantnog taktičara i vrsnog motivatora. Kroj mladosti i iskustva, uz stabilno vođstvo, vratio je Nemačkoj prepoznatljiv sjaj, a potencijalnom pobedom nad Španijom, izbili bi u prvi red kandidata za titulu.

- Uvek ima prostora za rast. Bio sam veoma zadovoljan u prvih 20 minuta protiv Danske, ali moramo da budemo sigurni da ne pokušavamo da forsiramo, budimo strpljivi i probajmo da zadržimo loptu. Ako možemo da nastavimo da radimo ono što smo uradili u tih prvih 20 minuta, biće teško pobediti nas - kaže Nagelsman.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Ovog leta pravac na Kipar!