ALBION SA DEVET ŽIVOTA: Englezi uprkos kritikama još jednom pokazali karakter na putu do finala EP

Đ. S.

11. 07. 2024. u 22:00

PREŽIVETI, a ne očarati. To je do sada bila mantra fudbalske reprezentacije Engleske na Evropskom prvenstvu, verovatno i tokom celog mandata Gereta Sautgejta, provlačila se ta borba između rezultata i utiska. Ali, učinak je ponovo odneo pobedu u večitom dvoboju između navijačkog užitka i ostvarivanja zacrtanih ciljeva. Engleska je drugi put uzastopno u finalu šampionata Starog kontinenta, prvi put u istoriji je vezala dva uzastopna meča za titulu na velikim takmičenjima i to često osporavanom Sautgejtu niko ne može da oduzme.

АЛБИОН СА ДЕВЕТ ЖИВОТА: Енглези упркос критикама још једном показали карактер на путу до финала ЕП

FOTO: Tanjug/AP

Geretov Albion nikada ne odustaje. Poput Real Madrida u Ligi šampiona pre tri godine, volšebno uspeva da se vrati iz minusa i nacrta put do uspeha golovima duboko u nadokandi, boljim izvođenjem penala... Kao mačka sa devet života, svaki pametno koristi na putu do cilja i nakon baražne paljbe negativnih komentara, sada je ponovo miljenik nacije.

- Svi želimo da budemo voljeni, zar ne? Kada radite nešto za svoju zemlju, ponosni ste Englez. Nekada ne osećate da dobijate sve to zauzvrat i sve što čitate su kritike, teško je. To što mogu da proslavim drugo finale je veoma posebno. Da nisam bio na travi, gledao bih i slavio na tribinama kao navijač - poručio je Sautgejt.

Ostrvljani su Slovačku precrtali zahvaljujući makazicama Belingema u 96. minutu, pa golom Kejna u produžetku. Švajcarska je eliminisana zahvaljujući nepogrešivom učinku (pet od pet) u penal seriji, a onda je na red došla i Holandija i nova potera iz minusa. Kejn poranava, a onda Sautgejtovi džokeri Kol Palmer i Oli Votkins šalju zemlju u ekstazu.

Čarls: Molim vas, bez drame...

BRITANSKI kralj Čarls čestitao je engleskim fudbalerima pobedu nad Holandijom i zamolio ih da protiv Španije to učine sa manje drame, ako je moguće.

- Ako mogu da vas ohrabrim da pobedite pre nego što se pojavi potreba za čudesnim golovima u poslednjim minutima ili drugim dramama u penalima, siguran sam da bi puls i krvni pritisak nacije u velikoj meri bili opušteniji - poručio je Čarls.

Slučaj sjajnog Votkinsa, posebno je zanimljiv. Kada je Sautgejt preuzeo selektorske dužnosti, bio je član trećeligaša Eksitera, reprezentativni debi je imao 2021, a do srede uveče, na Evropskom prvenstvu je imao tek 11 minuta u nogama. Ništa ga to nije sprečilo da kao zapeta puška dočeka svojih "pet minuta", u trenutku kada su svi čekali da se ode u produžetke, pogodio je za pobedu.

- Nikada nisam mislio da ću igrati na EP za Englesku. Očigledno, možete da sanjate, ali ja sam realista. Samo sam se fokusirao na povratak u prvi tim Eksitera. Naporno sam radio da bih došao do ove tačke i uživaću u svakom trenutku. Ne mogu da lažem i kažem da sam sanjao o tome. Očigledno je da je gol za Englesku neverovatan, ali nisam mislio da ću to uraditi na takvom turniru - kaže Votkins.

Englezima je sada preostalo da pobede Španiju u nedelju i u "kolevku fudbala" unesu prvi internacionalni trofej još od 1966. i titule Svetskog prvaka. Okršaj sa "furijom", biće im prvo finale van matice, Španija će važiti za velikog favorita po svemu prikazanom, ali ko sme da se opkladi da su Sautgejt i njegovi puleni potrošili svaki od devet pomenutih života...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)