HEROJ, A IZDAJNIK! Dok Španija slavi Mikela Ojarzabala, njegova majka ne sme da izađe na ulicu

Novosti online

16. 07. 2024. u 07:52

ŠPANIJA je osvojila Evropsko prvenstvo u jednoj fudbalskoj lepotici savladala Englesku s 2:1, a čovek koji je rešio finale nalazi se u velikom problemu.

ХЕРОЈ, А ИЗДАЈНИК! Док Шпанија слави Микела Ојарзабала, његова мајка не сме да изађе на улицу

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Mikel Ojarzabal je preko noći postao omiljen i omražen na Pirinejima. Veći deo Španije ga slavi kao heroja, ali u Baskiji gde je on rođen ga smatraju izdajnikom.

Poznato je da stanovnici ove pokrajine se već decenijama bore za nezavisnost i žele svoju državu, tako da dobar deo njih ne podržava špansku reprezentaciju. Odmah posle pobede Španije u finalu, na fasadi zgrade u Etoriju, gradiću u Baskiji u kome živi majka Mikela Ojarzabala, osvanuo je uvredljiv transparent koji je pre svega nju zabrinuo.

Na njemu piše "Ne igranju za Španiju", uz istaknutu baskijsku zastavu i precrtanu zastavu Španije. Na sve to, napisana su i imena Merina i Ojarzabala uz natpis izdajnici, kao i svastika.

Inače, ovog leta Baskija je imala veliki broj predstavnika u reprezentaciji Španije jer su Unai Simon, Danijel Vivijan, Mikel Merino, Martin Zubimendi, Niko Vilijams i Mikel Ojarzabal rođeni u ovoj španskoj pokrajini. 

BONUS VIDEO: Inijesta o Jamalu: Za šesnaestogodišnjaka nije normalno to što radi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)