POTPUNI HAOS U STAROJ PAZOVI: Marko i Nenad smenjivali jedan drugog

Novosti online

24. 05. 2021. u 18:57

AKO su danas u kancelarijama u Nionu radili oni što se predstavljaju za zvaničnike UEFA, evo im prilike da rade svoj posao kako bi trebalo. U FSS je bio cirkus i dve odavno zavađene struje su pokušale da, svaka na svoj način, "pometla" konkurenciju, na način koji je svojstven valjda samo neuređenim afričkim plemenskim zajednicama!

ПОТПУНИ ХАОС У СТАРОЈ ПАЗОВИ: Марко и Ненад смењивали један другог

Marko Pantelić i Nenad Bjeković Foto N. Paraušić

Pet sati trajao je rat saopštenjima, u kojima se prvo oglašavao zamenik predsednika FSS Marko Pantelić, ali je on već oko 16.00 praktično smenjen sa ove funkcije, a na mesto zamenika predsednika Saveza postavljen je Nenad Bjeković.

Pantelić je oko 11.00 smenio petoricu članova Izvršnog odbora: Nenada Bjekovića, Branka Stojakovića, Marjana Rnića, Dušana Mrakića i Dragana Ilića. Dan ranije je i Dragomira Lazovića. Odmah je imenovao novu četvoricu članova IO: Jovana Teodosića (rođenog brata košarkaša Miloša Teodosića), Jugoslava Jugovića, Davora Jevremovića i Zorana Lekića.

Ovo je bio samo uvod u haos... Jer, ovakva informacija je na zvaničnom sajtu FSS stajala nepunih 120 minuta, pa je uklonjena. U međuvremenu se prilično dobro organizovala druga struja, okupljena oko generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića. Umesto prvobitnog saopštenja, oko 16.00 se pojavilo novo, u kojem su zvaničnici FSS priznali da već sedam meseci ovaj savez krši Zakon o sportu, pošto u oktobru prošle godine Marko Pantelić nije ni smeo da dobije funkciju zamenika predsednika i to su "pučisti" (kako ih je nazvao Pantelić) ovako objasnili:

- Odluka o izboru zamenika predsednika FSS Marka Pantelića, na IO FSS 5. oktobra 2020, doneta je očiglednim kršenjem odredaba Zakona o sportu, odnosno doneta suprotno pravnom pravilu iz člana 33 Zakona o sportu, kojim je propisano da članovi uprave sportske organizacije ne mogu biti članovi uprave i službena lica nadležnog sportskog saveza, odnosno službena lica organizacije u oblasti sporta koja upravlja sportskom ligom, što je Pantelić bio, pošto je u vreme izbora i za sve vreme do dana donošenja ove odluke bio i ostao upisan u Agenciji za privredne registre kao predsednik FS Beograda.

Odmah zatim, FSS je zvanično, na svom sajtu potvrdio da Nenad Bjeković od danas, praktično, dolazi na Pantelićevo mesto.

- Za zamenika predsednika FSS izabran je Nenad Bjeković. Izborom na ovu funkciju Bjeković će biti registrovan i kao ovlašćeni zastupnik FSS u Agenciji za privredne registre Republike Srbije u zakonskom roku. Zamenik predsednika je izabran za obavljanje te funkcije do kraja mandatnog perioda 2019 - 2023. - zaključili su u FSS.

Tim povodom oglasio se i Bjeković:

- Ova odluka je za mene velika čast i priznanje. Voleo bih da sam u nekim lepšim okolnostima izabran za prvog čoveka srpskog fudbala, ovo što se dešava ne služi nikome na čast. Šta je - tu je.

I tako, dok su iz Niona juče do kraja radnog vremena (verovatno) pratili dešavanja na Terazijama 35, odnosno u Staroj Pazovi, mi postavljamo pitanje umesto naših čitalaca: Da li je vama u UEFA sve ovo normalno, ili vam je samo smešno kao i nama?

SKUPŠTINA 30. JUNA

IZVRŠNI odbor FSS je danas, odmah posle smene Pantelića i promocije Bjekovića, najavio da će sednica Skupštine FSS biti održana 30. juna i najavio formiranje radne grupe koja će pripremiti novi statut FSS, ali i novi sistem takmičenja za sledeću sezonu, u kojem će se voditi računa o smanjenju broja klubova u Superligi. A komesar za integritet FSS je dužan da IO izvesti o svim prijavama UEFA o neregularnostima u srskom fudbalu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

RAZMIŠLJALA SAM DA SE ZAMONAŠIM: Tanja Bošković je zamalo napustila sve i otišla u manastir