DOK ČEKAMO DERBI: Deset najlepših golova sa svetkovine srpskog fudbala (FOTO)

A. Ilić

25. 05. 2021. u 12:20

FUDBALSKA Srbija danas stoji, željno se isčekuje 19 časova kada će početi finale Kupa Srbije, odnosno derbi između Partizana i Crvene zvezde.

ДОК ЧЕКАМО ДЕРБИ: Десет најлепших голова са светковине српског фудбала (ФОТО)

FOTO: Arhiva novosti

Poslednji duel ova dva rivala rešio je Mirko Ivanić jedinim golom. Taj meč je arhiviran i dolazi Kup Srbije, takmičenje u kome Partizan ima znatno više uspeha. 

Uostalom, Partizan je poslednjih godina odigrao sedam uzastopnih finala, a četiri puta je podigao trofej, pa je i istorija na njihovoj strani Topčiderskog brda. 

Nadamo se obilju lepih i atraktivnih poteza uz divne golove, a dok čekamo početak meča prisećamo se nekih od najlepših golova na mečevima Partizana i Crvene zvezde. 

  • Antonio Rukavina (130. derbi)

Derbi odigran na stadionu Partizana 5. aprila 2007. godine završen je bez pobednika (1:1). Prelep pogodak za Partizan postigao je Antonio Rukavina. 

  • Miloš Jojić (144. derbi) 

Još jedan duel Zvezde i Partizana koji je ukrasio prelepi pogodak. Bio je deo Miloša Jojića u 89. minutu, Partizan je slavio 1:0. 

  • Nikola Drinčić (147. derbi) 

Partizan je gostovao Crvenoj zvezdi. Jedini gol na meču bio je delo Nikole Drinčića. On je sa ivice šesnaesterca raspalio projektil za veliku radost navijača. 

  • Đorđe Tomić (111. derbi)

Partizan je u ovom derbiju slavio sa 2:1, a prvi gol na meču postigao je Tomić. 

  • Almami Moreira (135. večiti derbi)

Postigao je gol za izjednačenje u petom minutu nadoknade 135. večitog derbija. Davne 2009. godine meč na stadionu Partizana završen je rezultatom 1:1. 

  • Kadu (142. derbi)

Kadu je postigao gol koji i danas mnogo boli navijače Partizana. Brazilac je u zaustavnom vremenu uspeo da crveno-belima donese sva tri boda. Partizan - Crvena zvezda 0:1. 

  • Hugo Vieira (149. derbi) 

Meč odigran 12. septebra 2015. godine jedan je od najefikasnijih derbija u skorijem periodu. Crvena zvezda slavila je 3:1, a jedan od dva pogotka koja je postigao Kadu vidite u nastavku. 

Marko Perović (125. derbi) 

Crveno-beli su slavili sa 2:0, a posebno interesantan gol je postigao Marko Perović. Kontru je “izgurao” sam i mrežu zatresao u 90. minutu!

  • Nebojša Krupniković (99. derbi) 

Nebojša Krupniković je na 99. "večitom derbiju" odigranom na stadionu u Humskoj 18. marta 1995. godine postigao jedan od najlepših golova u mečevima Crvene zvezde i Partizana. Igrao se 16. minut, kada je Darko Kovačević poslao centaršut sa leve strane, a Nebojša Krupniković sa ivice peterca makazicama, na maestralan način savladao golmana Partizana Gorana Pandurovića. Duel igran 1995. godine je završen rezultatom 2:2. 

  • Dragan Stojković Piksi (81. derbi) 

Duel igran 6. septembra 1987. godine, Partizan i Crvena Zvezda su na stadionu "JNA" odigrali 81. "Večiti derbi" na kome su “Crveno-beli” slavili sa 3:2

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!