ZVEZDA JE OSVOJILA DUPLU KRUNU: Borjan heroj, crveno-beli slavili nakon penal lutrije (VIDEO)

Novosti online

25. 05. 2021. u 17:25 >> 21:50

CRVENA zvezda je osvojila Kup Srbije, pošto je pobedila Partizan sa 4:3 nakon boljeg izvođenja penala.

ЗВЕЗДА ЈЕ ОСВОЈИЛА ДУПЛУ КРУНУ: Борјан херој, црвено-бели славили након пенал лутрије (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su osvojili duplu krunu koju su čekali punih 14 godina. Na kraju je Zvezda imala više sreće, možda malo i znanja i došla do trofeja.

Utakmica je bila dobra u prvih 45 minuta, viđeno je nekoliko odličnih prilika. Fakčineli je najviše pretio Vladimiru Stojkoviću, dok je Milana Borjana najčešće pokušao da savlada Nemanja Jović.

Drugo poluvreme i dodatnih 30 minuta nisu bili mnogo sadržajni. Delovalo je kao da i jedni i drugi žele da dođu do penala. Na kraju su crveno-beli slavili u toj lutriji i pokazali mentalnu snagu.

Odlučujuća dva penala za Partizan su promašili Miloš Jojić i Nikola Štulić. Borjan je oba udarca odbranio i omogućio Zvezdi priliku da se raduje posle toliko dugo godina kada je Kup u pitanju.

 

Igrači Zvezde su na kraju proslavili osvajanje ispod severne tribine, iako je ona bila prazna, pošto nije bilo navijača.

 

Ovom utakmica zavesa na ovu sezonu u srpskom fudbalu je spuštena.

Crvena zvezda - Partizan 0:0 (4:3) nakon penala.

Stadion: "Rajko Mitić". Bez publike. Sudija: Srđan Jovanović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić (od 72. Gobeljić), Milunović, Pankov, Rodić - Sanogo - Kanga (od 66. Nikolić), Ivanić (od 91. Degenek), Katai (od 72. Srnić), Ben (od 101. Krstović) - Falčineli (od 91. Vukanović).

PARTIZAN: Stojković - Miljković, S. Marković (od 46. Ostojić), Vujačić, Urošević (od 111. Živković) - Šćekić, Zđelar (od 106. F. Stevanović) - Jojić, L. Marković (od 73. Lutovac), Jović (od 73. Natho) - Holender (od 88. Štulić).

PENALI: C. zvezda - Partizan 4:3

4:3 - Štulić promašuje

4:3 - Nikolić

3:3 - Jojić promašuje

3:3 - Krstović

2:3 - Stevanović

2:2 - Pankov

1:2 - Živković

1:1 - Rodić

0:1 - Natho

DRUGI PRODUŽETAK: C. zvezda - Partizan 0:0

120. MINUT - Kraj utakmice. Penali odlučuju šampiona Kupa.

115. MINUT - Centrirao je Živković, a glavom šutirao Štulić. Nije bilo opasnosti po gol kapitena crveno-belih.

109. MINUT - Mogao je Partizan da povede. Ipak, nije se najbolje snašao Filip Stevanović. Loše je šutirao iskosa sa leve strane.

106. MINUT - Počeo je drugi podužetak!

PRVI PROUŽETAK: C. zvezda - Partizan 0:0

105. MINUT - Kiks Borjana koji na njegovu sreću nije kažnjen. Golam Zvezde je ispustio loptu, ona je došla do Šćekića, no Gobeljić je dobro reagovao i sprečio čist gol crno-belih.

104. MINUT - Vukanović je odlično povukao kontru, dodao do Srnića koji je šutirao iskosa sa leve strane, ali lopta je otišla pored gola.

100. MINUT - Lutovac je šutirao iz okreta levom nogom. Ipak, nije bilo opasnosti po Borjana. Lako je uhvatio loptu reprezentativac Kanade.

92. MINUT - Oprobao je udarac i Bibras Natho. Šutirao je slabijom levom nogom Izraelac i lopta je otišla daleko pored gola.

91. MINUT - Počeo je prvi produžetak!

DRUGO POLUVREME: C. zvezda - Partizan 0:0

90+3. MINUT - Nije bilo pobednika, ni golova tokom 90 minuta fudbala na stadionu "Rajko Mitić", pa nam sledi dodatnih 30 minuta.

 

84. MINUT - Zvezda sada malo više napada i pokušava da dođe do pobede pre produžetaka.

79. MINUT - Nova velika šansa za crveno-bele. Ben se sjajno oslobodio čuvara, poslao loptu u peterac rivala, no udarac Nikolića je bio izblokiran.

76. MINUT - Velika prilika za Milunovića. Šutirao je glavom nakon centaršuta Bena iz kornera, ali je Stojković odlično reagovao.

67. MINUT - Preuzeo je Partizan terensku inicijativu, ali ništa konkretno se ne dešava.

62. MINUT - I na drugoj strani je sudija Srđan Jovanović pokazao žuti karton. Nakon prekršaja u skoku zaradio ga je El Fardu Ben.

60. MINUT - Ben je uposlio Kataia, ovaj šutirao iz prve sa nekih 15 metara, ali baš kao i Vujačić i on je poslo loptu preko prečke. Inače, prvi žuti karton dobio je Lazar Marković - dobio ga je zbog protesta.

Foto: M.Vukadinović

59. MINUT - Centrirao je iz kornera Jojić, šutirao glavom Vujačić, no lopta je otišla preko gola Borjana.

54. MINUT - Nema prilika u nastavku utakmice. Zvezda je izvela prvi korner, ali nije bilo opasnosti po gol Stojkovića.

46. MINUT -  Jedina izmena je viđena u Partizanu. Bojan Ostojić je ušao na teren umesto mladog Svetozara Markovića.

PRVO POLUVREME: C. zvezda - Partizan 0:0

45. MINUT - Rodić je centrirao sa leve strane. Ben se dobro pozicionirao, šutirao glavom, no lopta je otišla visoko preko gola.

 

42. MINUT - Nova vleika prilika za Falčinelija. Italijan je pokušao atraktivno - petom. Centrirao je Gajić, no do promene rezultata nije došlo.

37. MINUT - Jović još jednom. Odlično je prevario rivala, šutirao iz dobre pozicije sa nekih 11 metara, ali je završni udarac bio loš.

33. MINUT - Šutirao je Katai iz slobodnog udarca sa nekih 18 metara. Nije to dobro uradila desetka Zvezde, lako je taj šut ukrotio Stojković.

31. MINUT - Jović se našao u odličnoj prilici. Marković je proturio loptu kroz noge Milunoviću, mladi igrač Partizana se nije najbolje snašao i iz idealne pozicije nije uspeo da savlada Borjana.

24. MINUT - Najbolja prilika na utakmici za Zvezdu. Jović je loše reagovao, lopta je došla do Gajića koji je oštro uputio u peterac rivala, ali Falčineli nije uspeo da je smesti u mrežu.

Foto: M.Vukadinović

21. MINUT - Nakon pokušaja veziste Partizana nema mnogo uzbuđenja na utakmici, tako da mreže i dalje miruju.

15. MINUT - Prvi opasan napada za crno-bele. Šutirao je dobro Jojić sa oko 20 metara, uspeo je Borjan dobro da interveniše i sačuva svoju mrežu.

11. MINUT - U ovim trenucima se lopta prebacuje sa jedne na drugu polovinu i obe ekipe su oprezne.

7. MINUT - Odbila se jedna lopta do Ivanića, ovaj je tukao iz prve sa nekih 20 metara, ipak nije bilo opasnosti po gol Stojkovića.

3. MINUT - Težak pad Svetozara Markovića. Bio je štoper Partizana u duelu sa Kataijem, ali na svu sreću nije ništa ozbiljno, pa će mladi fudbaler nastaviti utakmicu.

Foto: M.Vukadinović

2. MINUT - Prva prilika na utakmici. Katai je uposlio Falčinelija. Italijan je šutirao kroz noge Vujačića, no lopta je otišla pored gola.

1. MINUT - Počela je utakmica! Dosta ljudi nalazi se u loži stadiona "Rajko Mitić" koji je domaćin ovog meča.

 

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli